Снимка Булфото, архивНаш експерт обяви какво трябва да бъде направено,

...
Снимка Булфото, архивНаш експерт обяви какво трябва да бъде направено,
Коментари Харесай

Румен Драганов: Доброто решение за туризма е всички да пътуват свободно в Европа

Снимка Булфото, списък

Наш специалист разгласи какво би трябвало да бъде направено, с цел да се помогне на туристическия бранш, който е измежду най-ощетените от пандемията. „ Зелените имунизационни документите са неприятно решение за туризма, а положителното решение за туризма е всички да пътуват свободно на територията на Европа. “

Toва съобщи ръководителят на Института по разбори и оценки в туризма Румен Драганов

По думите му хората, които желаят да пътуват, вършат ПСР тест и пътуват. Това, което се случва с ПСР теста е, че понижава пътуванията, а повода е COVID-19. 

„ Ние от туризма сме срещу всевъзможни такива ограничения – с антигенни и ПСР проби и политиците би трябвало да вземат нужните решения за живота и здравето на хората, без да ги тормозят “, безапелационен бе Драганов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Той дефинира като гигантско шикалкавене за цената на ПСР теста и ги съпостави като по-скъпи от диамантите.

„ България би трябвало да се стреми да попадне в зелената карта. Нашата страна е много зелена отдалеченост във връзка с туристическите курорти “, акцентира Румен Драганов.

В студиото участва и юристът по здравно право Мария Петрова, съгласно която има недоумение какво съставляват тези зелен и документи, а те демонстрират просто по какъв начин е прекарано болестта.

„ Зелените документи са просто един уеднаквен документ и не са нещо, от което да черпят права “, изясни Петрова. Според нея всички ограничения не идват въз основа на документите, само че бизнесите би трябвало да се съобразят с ограниченията, тъй като са нужни на този стадий. Тя не счита, че слагането на условия, които целят да опазят живота и здравето на хората, могат да спрат някого или да се третират като нещо отрицателно, в случай че са наложени рационално и съразмерно.

„ В оставането на целесъобразна ваксина не може да бъде условие някои да стартира, да резервира работата си или да бъде уволнен, единствено тъй като не се е ваксинирал “, сподели юрист Петрова. По думите й логиката на ограничаващите ограничения е да се спре разпространението на болестта и да се резервира здравната система в устойчиво положение, тъй че в случай че имаме потребност от здравна помощ, да има кой да я поеме, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР