Снимка Булфото, архивНа нож срещу идея на МВР. Граничните полицаи

...
Снимка Булфото, архивНа нож срещу идея на МВР. Граничните полицаи
Коментари Харесай

Шофьори не искат граничните полицаи да имат право да ни връчват неплатени глоби на границата

Снимка Булфото, списък

На нож против концепция на Министерство на вътрешните работи. Граничните служители на реда да имат право да ни връчват неплатени санкции на границата. Това предлага вътрешният министър Христо Терзийски. Идеята идва макар решението на  Върховния административен съд, който подреди на Министерство на вътрешните работи да спре инспекциите на границата с Гърция за неплатени санкции към КАТ, написа

На път за Гърция да вземем за пример към този момент освен КАТ ще следи за неплатени санкции, само че и Гранична полиция.

Такава процедура имаше това лято. Нещо повече – имаше водачи, които бяха спрени на границата, до момента в който не заплатиха отговорностите си.Съдът обаче разгласи, ме това е нелегално.

" Когато ревизират за санкции, 99% от чакащите да влязат или да излязат, или нямат санкции, или са си ги платили. Защо фамилии с дребни деца, или възрастни хора би трябвало да стоят с часове под слънцето, без да са виновнии без да има причина да чакат ", споделя пред Нова тв юристът проф. Иван Тодоров.

" Полицаите са ужасно доста и могат сами да си свършат работата, не е нужно да занимават гранична полиция ", счита водачът Стоил Нешев.

От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха да застанат пред камера. Но обясниха, че концепцията е да връчват неплатени санкции, без да задължават водачите да си ги заплащат. Според вътрешния министър с новите пълномощия на Гранична полиция ще се ускори контрола на придвижването по пътищата, както и ще се увеличи на събираемостта на санкциите. Замислено е на границата да има ПОС-терминали.

" Самата инспекция и връчването на санкцията лишава доста време и задържа цялото придвижване ", прибавя проф. Тодоров.

По данни от Министерство на вътрешните работи на границата били връчвани най-вече електронни фишове за скорост.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР