Снимка Булфото, архивИвайло Мирчев също коментира интервюто на Слави Трифонов

...
Снимка Булфото, архивИвайло Мирчев също коментира интервюто на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Стига с тези врагове, време е да започнем да говорим за политики

Снимка Булфото, списък

Ивайло Мирчев също разяснява изявлението на Слави Трифонов във Facebook. По думите му е време да се стартира да се приказва за " политики ", а не за " врагове ": 

" Има доста какво да се каже за “интервюто ” на Слави Трифонов, излъчено от Тошко, само че мисля да стартира с един любопитен факт: също както в изявите на Борисов, и във видеата на Слави най-споменаваният политик е… познахте  - Христо Иванов. Враг №1 на… да, всички помним остарелия анекдот за Рейгън и тутраканската селищна система. Ама на мен най-малко към този момент ми се желае да излезем от старите вицове и да почнем да си приказваме за тая дума, дето господин Трифонов толкоз не я харесва - за “политики ” да почнем да си приказваме. 

Защото, обратно на чувството на господин Трифонов, който говореше за гласоподавателите като за “уважаемите фенове ”, ръководството на страната в действителност не може да бъде шоу. Защото става дума за бъдещето ни. Става дума за това да отстраним Движение за права и свободи от властта, да разглобим механизмите на задкулисието и да създадем повторното им сглобяване невероятно. Затова и не е изключително съответстващо недоволството на господин Трифонов, че очевидно не били “симпатични ” на никоя от другите обединения в Народното събрание. Симпатиите не са обект на политически диалог. Политиките са. Принципите са. Реформите са. Ангажиментите са. Опитът и интегритетът са. Останалото е бошлаф работа. Димки.
Ние на димки сме се нагледали в българската политика. Затова и от самото начало настояваме за ясни задължения за отвоюване на институциите ни от мрежите на корупцията - но не на думи, а с стратегия, с съответни дейности. Затова и няма по какъв начин влезем в никакви парламентарни формули, които биха разрешили решенията в ръководството да зависят от Движение за права и свободи и ГЕРБ. Затова и от самото начало желаеме да знаем кои ще са съответните хора, които ще се захванат с тоя героизъм - няма по-голям фактор от хората. За тази работа трябват хора с потвърден интегритет и умения. 
И тъй като Христо Иванов не стопира да упорства за ясни политически, не шоуменски отговори и ясна политическа отговорност, а отсреща си получава… мъгла, в следствие се трансформира в обект на лайвове и видеа. Защото единственият метод да бъде отклонено публичното внимание от изчезналите отговори е да се трансферира отговорността върху задаващия въпросите. И да се подмятат очевадни неистини - като изказванието, че от “Демократична България ” сме били желали постове. Не сме. Искаме действителен разговор в името на това вотът на хората, дали своят вот за смяна, да не бъде изхарчен за... още от същото. И тъй като действителен разговор по този начин и не получихме, предложихме - обществено - да бъдат привлечени потвърдилите се министри от служебното държавно управление. Отговориха ни с офанзиви - но не против Движение за права и свободи, против нас бяха офанзивите. Което е следващият мотив за планиране, защото… с чия поддръжка ще си прокарва решенията това “правителство на малцинството ”, за което приказва Слави? 
Инак - в случай че се върнем на формата, можем да продължим с приликите в продукциите - Видеото на господин Трифонов припомня на едни други видеа, снимани в следена среда комфортно лишена от действителни въпроси. Отсъствието си от студиата господин Трифонов изясни с това, че толкоз години бил по малкия екран всеки ден, че в този момент се радвал да си прави работата, без да се демонстрира пред хората. Не знам, подсетете ме - кой различен водач в последно време настойчиво не се появяваше измежду хората? 
Може би идва " Тройната коалиция " 2.0, а преходът продължава... "



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР