Снимка: Булфото, архивПрогнозите сочат, че в 2020 коефициентът на общата

...
Снимка: Булфото, архивПрогнозите сочат, че в 2020 коефициентът на общата
Коментари Харесай

Костов: Прогнозите сочат, че в 2020 коефициентът на общата смъртност в България ще е световен рекорд за десетилетието в ООН

Снимка: Булфото, списък

" Прогнозите сочат, че в 2020 коефициентът на общата смъртност в България ще бъде сред 1.74-1.78%, което евентуално ще бъде международен връх в статистиката на Организация на обединените нации за миналото десетилетие на XXI век ". Това счита някогашният министър председател на България Иван Костов излиза наяве от негов коментар, оповестен на уеб страницата на Mediapool.bg.

Ето и цялостният текст:

Оценявам провалите напълно кратко и в резюме единствено съгласно умрелите в страната. Извън оценката остават други провали: по-дълбокия от упования от държавното управление стопански спад на БВП; от утежняването на филантропичната и обществена обстановка; провалите за самото опазване на здравето, за образованието и за другите публични браншове. Не е допустимо тук да бъдат оценени и оценени многопосочните провали върху здравето на хората, дължащи се както на епидемията, по този начин и на метода на нейното ръководство. Правя този опит за оценка, тъй като провалите, даже по този начин ненапълно оценени, би трябвало да се познават от участващите в публичния спор, съобщи Иван Костов (премиер на България в 1997 - 2001 г.) 

Коментарът на някогашния министър председател представяме без редакторска интервенция: 

На 30 ноември директорката на " Демографска и обществена статистика " в Национален статистически институт Магдалена Костова предвижда общата смъртност през тази година да доближи 120-125 хиляди души. Две седмици по-късно, на база докладите за седмична смъртност, можем да чакаме, че евентуално числата ще бъдат сред 121.2-123.7 хиляди души. Национален статистически институт подсети, че приблизително в последните 10 години са умирали 105-108 хиляди души.

За да стъпя на по-стеснена основа, предвиждам индикатора за 2020 въз основата на коефициента на общата смъртност - 1.55% от 2019. Без епидемията от Covid 19 и при всички останали равни с 2019 година условия, умрелите в 2020 би следвало да бъдат 107.7 хиляди души. Вижда се, че страната ще загуби повече сред 13.5-16 хиляди души надлежно при оптимистичната и песимистичната прогноза.

Прогнозите сочат, че в 2020 коефициентът на общата смъртност в България ще бъде сред 1.74-1.78%, което евентуално ще бъде международен връх в статистиката на Организация на обединените нации за миналото десетилетие на XXI век.

Надявам се последното угнетяващо събитие да бъде прочетено и възприето:

от институциите, които настояват, че ръководят здравната рецесия,

от тези, които настояват, че няма зараза или че Covid-19 е елементарен грип,

от тези, които не съблюдават препоръчваните ограничения за защита;

Очакваният тъмен международен връх още занапред демонстрира недвусмислено, че у нас максимата на Георги Господинив: " Жиеотът, глупако ", не е разбиране на институциите и на обществото.

Прогнозата за умрелите от Covid 19, основана на двуседмичния им междинен брой, демонстрира към 8 хиляди души в края на 2020. Заедно със 107.7 хиляди се получава към 115.7 хиляди души, умряли в резултат на аргументите, работили през 2019 и заради епидемията. Следователно, могат да се чакат сред 5.5-8 хиляди души необяснени случаи. Т.е. такива, които се дължат на към този момент незнайни аргументи. Необяснените ще бъдат сред 169-200% повече, в сравнение с е прогнозата за загубите в резултат на Covid 19.

Институциите са длъжни да обяснят, на какво се дължи посоченото доста по-високо повишаване на общата смъртност, в сравнение с това от епидемията.

Причините следва да се търсят в:

недостоверността на статистическите данни – допустимо е да са умряли повече хора от епидемията, в сравнение с регистрира Единният информативен портал;

неналичието на доверие в здравната система и в злощастни опити за самолечение;

дезорганизацията в болничното опазване на здравето, което не е предотвратило летален излаз от други болести, най-малко по този начин, както е успявало да го прави в предните години;

неприятният здравен статус на българското население при започване на епидемията, за който сигнализираха редица медици и чието усъвършенстване по този начин и не стана политическа цел.

Призовавам скептичните да премислят провалите върху обществото ни и да се имунизират. Животът е преди всичко. Заедно с него прегръдката на околните ни, от която сме лишени към този момент толкоз месеци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР