Снимка: bTV Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска специализираният експертен съвет

...
Снимка: bTV Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска специализираният експертен съвет
Коментари Харесай

Столичната община поиска да довърши бул. „Ал. Дондуков” с асфалт, а не с павета


Снимка: bTV

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изиска профилираният експертен съвет на Министерство на културата да позволи ремонтът на бул. „ Ал. Дондуков” да бъде приключен с асфалт, а не с павета, както Националния институт за недвижимо културно завещание беше задължил Столичната община.

По сходен метод в края на август в последния миг беше получено и разрешението за полагане на асфалтова настилка – вместо павета, по столичния бул. „ Прага”.

В публично писмо до Министерството на културата Фандъкова отбелязва, че след решението на Националния институт за недвижимо културно завещание ремонтът на бул. „ Ал Дондуков” е разграничен на две елементи.

Първата, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. „ Цар Освободител “ към този момент е реконструирана с гранитен паваж, отбелязва Фандъкова.

От 15 септември стартира осъществяването на втория стадий – от ул. „ Г. С. Раковски “ до бул. „ В. Левски “.

„ Този сектор е заключен сред улици, които са асфалтирани, част от него и сега е асфалтирана, а след него бул. „ Дондуков “ продължава с изпълнена напълно асфалтова настилка. В сектора автомобилното придвижване е интензивно и при осъществяване на асфалтова настилка ще понижим сензитивно както равнищата на звук, по този начин и запрашаването”, се показва в причините на столичния кмет.

Освен това правата от булеварда сред ул. „ Г. С. Раковски “ и бул. „ В. Левски “ е отдалечена от обичайните исторически туристически направления в центъра на София, се споделя в писмото на столичния кмет.

„ До момента Столичната община се съобрази изцяло с всички бележки и мнения на НИНКН. За втората част от реконструкцията на бул. „ Дондуков “, която е по-отдалечена от историческия център, молим експертния съвет на Министерство на културата да прегледа още веднъж причините ни за смяна на настилката “, се споделя още в писмото на Фандъкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР