Снимка Б. Борисов ФейсбукВсички членове и избиратели на ГЕРБ трябва

...
Снимка Б. Борисов ФейсбукВсички членове и избиратели на ГЕРБ трябва
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Всички членове и симпатизанти на ГЕРБ да дарят кръвна плазма, ако са боледували от Ковид

Снимка Б. Борисов Facebook

Всички членове и гласоподаватели на ГЕРБ би трябвало да дарят кръвна плазма, в случай че са боледували от Ковид 19.

Нареждането е от Бойко Борисов.

По предложение на ръководителя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, Изпълнителната комисия на партията взе решение да се провежда акция за даряване на кръвна плазма, съобщи Флаш нюз.

От ГЕРБ приканват всички свои симпатизанти и членове на локалните структури, на Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ, които са преболедували COVID-19 или към момента се лекуват, да бъдат съпричастни и да се включат в акцията.

Партията ще окаже цялостно подпомагане на всеки евентуален донор както за нужните предварителни проби за съществуването на антитела, по този начин и след това за самия акт на даряване на реконвалесцентна плазма. По време на цялата процедура ще се съблюдават прецизно всички противоепидемични ограничения.

Сигурен съм, че нашите членове ще откликнат на апела ни. Кръвната плазма може да е животоспасяваща. Нека всеки да помогне с каквото може “, съобщи ръководителят на ГЕРБ по време на днешното онлайн съвещание на Изпълнителната комисия.

Плазмата на хора, които са се излекували от Covid-19, съдържа антитела, които организмът е създал особено против новия ковид. Те се извънредно скъпи, тъй като се свързват с вируса и го отстраняват от организма. Пациентите, които са преболедували Covid-19 с клинични прояви, са по-подходящи донори на реконвалесцентна плазма заради множеството антитела, които съдържат тяхната плазма. Основните условия към кръводарителите са да бъдат на възраст сред 18 и 65 години и да имат телесно тегло над 50 кг. Важно е да са минали не по-малко от 40 дни след последния им позитивен PCR-тест и здравословното им положение да не изисква банкет на медикаменти.

Кампанията за даряване на кръвна плазма е в продължение на акцията за подкрепяне на работата на медиците на първа линия против вируса. В нея се включиха десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна, които станаха доброволци в лечебни заведения и оказаха логистична поддръжка на чиновниците на РЗИ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР