Снежина Маринова е сред първите български граждани, на които е

...
Снежина Маринова е сред първите български граждани, на които е
Коментари Харесай

Директорът на ДЕСМС – МВР е отличена с Голям сребърен почетен знак за заслуги на Република Австрия

Снежина Маринова е измежду първите български жители, на които е отредено това най-високо отличие, връчвано с декрет на президента
Церемонията по награждаване на шефа на дирекция „ Европейски съюз и интернационално съдействие “ – Министерство на вътрешните работи Снежина Маринова с Голям сребърен почетен знак за заслуги на Република Австрия се състоя на 26 април в посолството на страната у нас.

Снежина Маринова е измежду първите български жители, на които е отредено това най-високо отличие, връчвано с декрет на президента на Република Австрия. Почетният знак е израз на високата оценка за нейния принос към развиването и задълбочаването на двустранните връзки в региона на вътрешните работи.

Н.Пр. Андреа Вике, дипломат на Република Австрия в София, и Барбара Шротер, шеф на отдела за интернационално съдействие на Федералното министерство на вътрешните работи на Австрия, дефинираха Маринова като един от най-важните сътрудници, с който в продължение на повече от 20 години е поддържан деен разговор по всички въпроси на двустранното и районното съдействие, както и в границите на Европейския съюз. Посочиха съответни взаимни достижения, сред които подписването в доста къси периоди на междуправителствено съглашение за полицейско съдействие, резултатното решение на доста двустранни въпроси, присъединението на България към Залцбургския конгрес, организирането на взаимни събития, обменът на отзиви по дневния ред на Европейски Съюз и други.

Директорът на ДЕСМС благодари за високата чест, която държавното управление на Австрия ѝ оказва. Тя изрази увереност, че откритият и конструктивен разговор в региона на вътрешните работи е от главно значение за реализиране на устойчиви триумфи. Маринова съобщи уговорката си да продължи интензивно да спомага за обмена на отзиви и позиции както в двустранен и районен проект, по този начин и в границите на Европейския съюз.

От името на управлението на Министерство на вътрешните работи заместник-министър Райчева се причисли към отличната оценка за работата на Снежина Маринова. Тя акцентира професионализма и високата мотивация на ръководения от Маринова екип, който интензивно работи за отбраната на българските позиции и европейските полезности, както и за одобряването на Министерство на вътрешните работи като благонадежден сътрудник в региона на вътрешните работи. Заместник-министърът изрази поддръжката на управлението на министерството за разширение и задълбочаване на обмена с Австрия и насочи пожелания за бъдещи професионални триумфи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР