Снасочването на вниманието на Запада към изборите във Великобритания и

...
Снасочването на вниманието на Запада към изборите във Великобритания и
Коментари Харесай

Путин може би е напът да започне апокалиптична атака

Снасочването на вниманието на Запада към изборите във Англия и Америка, войната в Украйна се отдалечава от първите страници. Докато мнозина на Запад отписаха спора като безизходна обстановка, Кремъл не го направи. Сега в Москва се приказва, че скоро може да стартира решителна атака, която да обърне приливите и отливите на войната непосредствено в интерес на Русия, написа пенсионираният полковник от английската войска Хемиш де Бретън-Гордън в.

Руснаците претърсват земното кълбо за дронове и муниции от всеки деспот и терористична страна, до момента в който Киев се върти в кръг и проси артилерийски снаряди и ракети за противовъздушна защита от своите разсеяни „ съдружници ”.

Докато немският канцлер Олаф Шолц приканва Европейския съюз да направи повече -макар че страната му да не съумява да достави стотиците танкове „ Леопард ” 2, от които Украйна толкоз обезверено се нуждае, Русия минава към цялостен боен ред, при който нейните държавни разноски и стопанска система от ден на ден се диктуват от потребностите на армията. Контрастът сред Изтока и Запада не може да бъде по-ясен - Русия е фокусирана, а ние не, показва Бретън-Гордън.



Междувременно на Путин скоро може да му трябват победи на фронта. Изборите в Русия през март ще бъдат изцяло манипулирани, като единственият му същински конкурент, Алексей Навални, остава безвредно заключен зад решетките. Това не значи, че режимът му е непреклонен. Споменът за опита за прелом от предишното лято безспорно ще бъде пресен в съзнанието му, а гибелта на цивилни, породена от украинските офанзиви през границата, още веднъж ще концентрира вниманието върху ситуацията на фронта.

Дмитрий Песков, представителят на Кремъл, настоя, че съветската войска ще „ направи всичко, с цел да сведе до най-малко заплахата и по-късно да я отстрани изцяло ”.

И тъй като съветските ултранационалисти приканват за огромна атака към Харков, има явен тласък за Путин да се откаже от всички задръжки в своята „ специфична военна интервенция ”. Проблемът му е, че съгласно основания в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW), съветската войска евентуално не е в положение да „ организира интервенция за завладяване на забележителна територия в Харковска област в близко бъдеще. Едно съветско навлизане на дълбочина 15 километра и ширина няколкостотин километра би било огромно оперативно начинание, което би изисквало разполагане на сили, доста по-големи и доста по-добре обезпечени от тези, които руснаците сега имат по цялата интернационална граница с Украйна, да не приказваме за Белгородска област ”.

Това не значи, че такава съветска атака е невъзможна. А че ще изисква оръжия на бойното поле, което занапред следва да забележим.

Според Бретън-Гордън единствените оръжия, които Русия има и които биха могли да реализират сходен резултат за толкоз малко време са тактическите нуклеарни бойни глави или някаква химична или биологична офанзива.

Като се има поради позорният неуспех на „ алената линия ” на Барак Обама в Сирия и нежеланието на Запада да се ангажира напълно със отбраната на Украйна, Путин може да намерения, че това е ход, който си заслужава риска.



Подобно на Сталин, Путин има ненаситно его и предпочитание за великолепие непременно, счита Бретън-Гордън,

Онези на Запад, които имат вяра, че прекратяването на огъня може да бъде последвано от връщане към „ нормалността ”, са простаци. Никой, който схваща от политиката на Кремъл, не има вяра, че Путин ще спре марша на запад. Милитаризацията на съветската страна и възходящите апели за по-голяма атака би трябвало да служат като предизвестие към Запада да се разсъни. Ние би трябвало изцяло да подкрепим и въоръжим Украйна. Ако не го създадем, НАТО ще бъде във война с Москва до няколко години, предизвестява Бретън-Гордън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР