Смятам, че е добро постижение за гражданите удължаването на срока

...
Смятам, че е добро постижение за гражданите удължаването на срока
Коментари Харесай

Омбудсманът: Не е ясно чия вината за неясните фактури за парно

Смятам, че е положително достижение за жителите удължаването на периода за инспекция на потребената топлинна сила за клиентите на " Топлофикация София ", разяснява омбудсманът Диана Ковачева.
Ще бъдат преразгледани известията към фактурите, с цел да е ясно какво тъкмо дължат жителите.
" За мен беше изненадващо, че " Топлофикация София " отхвърли всички обвинявания за това, че повода за неразбираемите фактурите са при нея. Те се позоваха на общи условия, на това, че КЕВР дефинира разпоредбите, КЕВР от своя страна също не се съгласи, че виновността е при тях. Не е ясно кой е отговорен за неразбираемите фактури ", акцентира Диана Ковачева.
" Топлофикация София " ще сътвори работна група, която да разиска методът, по който са написани фактурите за парното.
" Информацията би трябвало да бъде реорганизирана, не считам, че би трябвало да бъде опростявана от гледна точна на това да бъде пропускана, в противен случай на хората се дължи цялостна информация, само че тя би трябвало да бъде поднесена по метод, който да е явен и понятен, което не е в тази ситуация ", добави Ковачева.
Енергийният министър Теменужка Петкова е упълномощила инспекция на „ Топлофикация София “ и на 6 компании за дялово систематизиране, поради неяснотите с изравнителните сметки. Петкова предложи на Асоциацията на топлинните счетоводители срокът за обжалване на сметките да бъде продължен до 30 септември 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР