Смяната на модела на управление на една страна е изключително

...
Смяната на модела на управление на една страна е изключително
Коментари Харесай

Йотова: темата за смяна на модела на управление изисква по-спокойна ситуация

" Смяната на модела на ръководство на една страна е извънредно значима тематика, която изисква една по-спокойна обстановка с опция да се организира същинска акция " за " и " срещу ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по БНР, откакто по-рано от Има Такъв Народ стартираха подписка за референдум по отношение на свикването на Велико Народно заседание и смяна на държавното устройство от парламентарна република към президентска

Според Йотова, има риск за самото допитване в този миг, тъй като са " прекалено много нажежени пристрастеностите ".

" Не е добре, когато референдумите се комбинират с избори. Съвсем други са движещите претекстове на политическите обединения, в друга посока са и желанията, упованията на хората. 2023 година ще бъде терен за най-малко два избора - предварителни парламентарни и постоянните локални ", сподели Йотова.

Вицепрезидентът разяснява настоящата политическа конюнктура в страната с думите: " Колкото и внушенията да са в друга посока, българите жители са по-мъдри от своите управници. Моето наблюдаване е, че омразата и борбата не е характерност на обществото, а е повече в политическите елити, сред обособени институции, в сравнение с измежду хората. Това е най-хубавото, което можеше да ни се случи ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР