Смяна на министри при бъдещата ротация на премиерите ще има

...
Смяна на министри при бъдещата ротация на премиерите ще има
Коментари Харесай

Смяна на министри при ротацията ще има само при съгласие на Денков и Габриел

Смяна на министри при бъдещата ротация на министър председателите ще има единствено там, където са нужни и ще бъдат единични случаи. Това сподели по време на постоянния доклад за ръководството на кабинета във фейсбук министър-председателят Николай Денков.

Очаква са договарянията за ротацията да стартират в четвъртък, а идващите дни Денков и вицепремиерът Мария Габриел, които би трябвало да сменят местата си, да обсъдят нужни ли са промени и в състава на държавното управление.

" Министри ще бъдат сменяни, единствено в случай че и двамата с Мария Габриел сме съгласни, " съобщи министър председателят и добави, че е по-добре съсватъв на държавното управление да продължи работа и след първите девет месеца на ръководството.

Денков отхвърли информацията, че при ротацията вицепремиер може да стане Асен Василев, като изясни, че е имало концепция той да е втори вицепремиер и в случай че ГЕРБ към момента държат на нея, това може да се случи.

Според премиера е най-добре ротацията на кабинета да бъде гласувана в Народното събрание с необятна поддръжка, само че това не значи, че такава непременно ще бъде търсена от Движение за права и свободи.

" Ако те са подготвени да поддържат състав на кабинет, който ние считаме за добър, тогава ще приемем поддръжка от тях, " сподели Денков.

По отношение на ротацията на ръководителите на Народното събрание, той съобщи, че както Никола Минчев, по този начин и Атанас Атанасов да сменят на поста Росен Желязков от ГЕРБ. Денков не изключи опцията Минчев да е лидер на листа на идните избори за Европейски парламент през юни.

За среща в четвъртък, на която ще бъде разисквана бъдещата ротация, стана ясно от изявление на Бойко Борисов във вторник в Търговище.

Тогава той сподели, че на нея ще бъде разисквано какъв да бъде механизмът за ротацията и още веднъж съобщи, че няма да слага като изискване някой министър " да си върви или да не си върви ".

Съставът на Министерския съвет след ротацията ще бъде избран след оценка от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, удостовери и Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР