Смолян. Тържествен ритуал по формирането на 101-ви алпийски полк се

...
Смолян. Тържествен ритуал по формирането на 101-ви алпийски полк се
Коментари Харесай

Смолян: Тържествен ритуал по формирането на 101ви алпийски полк се проведе в града

Смолян. Тържествен обред по образуването на 101-ви алпийски полк се организира във военното формирование в Смолян. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . Бяха прочетени заповедите на министъра на защитата Красимир Каракачанов за реорганизирането на батальона в полк. Негов пълководец е Димитър Кацаров, който е нараснал в звание от подполковник в полковник.
„ Много се веселя, че имам опцията да ви поздравя с преструктурирането на 101 –ви алпийски батальон в полк. Това е радостно събитие освен за Българската войска, за военнослужещите и цивилните чиновници от батальона, само че също по този начин за община Смолян и цялата общност, още повече че през 2009 година имаше заплаха напълно да бъде закрито военното формирование. Затова одобряваме решението за преструктурирането в полк за вярно, навременно и потребно ”, уточни на тържеството кметът на Смолян Николай Мелемов. Градоначалникът пожела здраве и сили на 101 ви алпийски полк за осъществяване на виновните им задания. Благодари им за присъединяване в избавителните интервенции при бедствия, логистика при интернационалните алпийски надпревари от най-голям сан и при честване на обществено-значими дати и събития. Той сподели още, че полкът ще продължава да има поддръжката на локалните държавни структури и община Смолян.
На тържеството участваха командирът на Сухопътните войски военачалник –майор Михаил Попов, регионалният шеф Недялко Славов, шефове на институции и други
Водосвет за здраве и благополучие на полка отслужи духовник Запрян Шиков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР