Смартфоните се развиха значително откакто Стив Джобс представи първия iPhone

...
Смартфоните се развиха значително откакто Стив Джобс представи първия iPhone
Коментари Харесай

Два съвета на Apple, които могат да удвоят живота на батерията на вашия iPhone

Смартфоните се развиха доста откогато Стив Джобс показа първия iPhone през 2007 година, само че съвсем две десетилетия по-късно, животът на батерията на тези смарт телефоните към момента е тяхна огромна уязвимост.

Как можете да изстискате повече от батерията на вашия iPhone и да си гарантирате, че смарт телефонът ви ще издържи през целия ден?

За благополучие самата Apple има два съвета за увеличение на живота на батерията на iOS устройствата. (независимо от модела, който използвате). Съветите не се въртят към потреблението на режим за икономисване на батерията, който деактивира доста от функционалностите, които потребителите обичат най-вече.

Apple споделя, че с цел да се възползват оптимално от устройството си, потребителите би трябвало да контролират яркостта на екрана и да употребяват Wi-Fi вместо мобилни данни, когато е допустимо.

„ Има два елементарни метода, по които можете да запазите и удължите живота на батерията, без значение от метода, по който употребявате устройството си: регулирайте яркостта на екрана и използвайте Wi-Fi когато е допустимо. “

казват от Apple

Затъмняване на екрана

Ако затъмните екрана си даже леко, вие ще намалите количеството електрическа енергия, което той употребява. Поддържането на светещия екран е един от най-големите потребители на батерията на телефона.

Причината, заради която животът на батерията на актуалните смарт телефони не е доста по-добър, в сравнение с преди 17 години са големите екрани с висока разграничителна дарба, които използваме в този момент и които изразходват големи количества сила.

„ Затъмнете екрана или включете функционалността за автоматизирана бляскавост, с цел да удължите живота на батерията. “

казват от Apple

Алтернативно, автоматизираната бляскавост контролира осветлението на екрана автоматизирано, което значи, че дисплеят ви в никакъв случай няма да е „ прекомерно ослепителен “ за средата, в която се намирате.

Технически специалисти споделят, че намаляването на яркостта на екрана може да окаже огромно въздействие върху живота на батерията. Това от своя страна евентуално може да удвои живота на батерията на вашето устройство.

Използвайте Wi-Fi вместо мобилни данни, когато е допустимо

За смарт телефона ви е доста по-малко натоварващо да остане обвързван с близка, позната Wi-Fi мрежа, в сравнение с да търси най-хубавата връзка с близката клетъчна кула.

Apple поучава потребителите да употребяват Wi-Fi мрежа, когато това е допустимо, с цел да пестят батерия при потреблението на данни.

„ Когато употребявате устройството си за достъп до данни, Wi-Fi връзката изразходва по-малко сила от мобилните данни. Така че използвайте Wi-Fi когато е допустимо. “

казват от Apple

Бонус: Как да възбраните на приложенията да „ точат “ скрито батерията ви

Някои приложения може да изтощават скрито батерията на вашия iPhone. Тяхното следене може да помогне на смарт телефона ви да работи по-дълго.

Първата стъпка е да разберете кои приложения употребяват най-вече батерия. Оттук нататък може да приоритизирате приложенията, които употребявате постоянно и да изчистите всички, които заемат излишно място.

Някои приложения, като да вземем за пример стрийминг на видео или игри с интензивно графично наличие постоянно ще употребяват много сила. Въпреки това, от време на време напълно елементарни приложения могат да изтощават батерията ви и би трябвало да ги откриете и деактивирате.

За да намерите лист с потреблението на батерията на телефона си, в устройствата с iOS отидете в „ Настройки > Батерия “ и видите лист с приложения дружно с % на потребление на батерията за всяко от тях през последните 7 дни.

Някои приложения могат да работят във фонов режим, даже когато не ги употребявате интензивно. Това води до изтощение на батерията и до по-често зареждане на смарт телефона. С течение на времето това в действителност може да понижи продължителността на живота на батериятаа на смарт телефона ви.

За да се преборите с това, деактивирайте функционалността „ възобновяване във фонов режим “ за всяко от тях. За да извършите това, отидете в „ Настройки > Основни > Обновяване на назад във времето “. След това изключете опцията за обособените приложения съгласно потребностите ви.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР