Смарт очилата на Panasonic и Biel Glasses решават проблемите с

...
Коментари Харесай

CES 2023: Смарт очила за хората с увредено зрение


Смарт очилата на Panasonic и Biel Glasses вземат решение проблемите с подвижността, породени от едва зрение (снимка: Panasonic)

Нов артикул в развой на разработка, демонстриран на ревюто CES 2023 в Лас Вегас, може да промени живота на хората с повредено зрение. Смарт очила ще им разрешат да разпознават трудности и други рискове, с цел да могат да се движат безвредно и без значение.

Panasonic и стартъпът Biel Glasses, основан в Барселона, създават смарт очилата от 2021 година, с цел да подкрепят хората с повредено зрение. Сега двете компании за първи път показват взаимния си артикул. Интересен факт е, че Biel Glasses е учредена от доктор и инженер в търсене на решение за Биел, техния наследник, който е роден със едва зрение.

Съвместното устройство интегрира леките 5.2K HDR VR очила на Panasonic с технологията на Biel Glasses за едва зрение и взема решение проблемите с подвижността, породени от едва зрение, които са най-сериозни при загуба на периферно зрение (известно като тунелно зрение, резултат от болести като глаукома и ретинит пигментоза, наред с други причини).

Технологията на Biel Glasses употребява изкуствен интелект и роботика, с цел да разучи ситуацията, и смесена действителност, с цел да я приспособява към слабото зрение на пациентите. Така смарт очилата разрешават на потребителите да разпознават трудности и други рискове, с цел да могат да се движат безвредно и без значение

Новият смарт артикул интегрира 5.2K HDR VR очила на Panasonic с технология на Biel Glasses за едва зрение (илюстрация: Panasonic)

Подпомагане на самостоятелното придвижване

Изкуствен разсъдък и роботика се употребяват за анализиране в действително време на ситуацията, заснемана от камери и датчици, и разкриване на рискове за напредването, като трудности, стъпала, дупки и така нататък След това се употребява смесена действителност за известяван на потребителя по метод, който той може да схване – посредством графични индикации, приспособени към слабото зрение на потребителя.

Подпомагане на зрението съгласно зрителните характерности

Оптометристите настройват функционалностите на смарт очилата съгласно характерното положение и потребности на всеки пациент. Зрението се подкрепя посредством оптимална обработка на облика (увеличаване, адаптиране към осветлението, възстановяване на контраста и др.).

Смарт очилата употребяват изкуствен интелект за разбор на ситуацията в действително време
(илюстрация: Panasonic)

Намалено натоварване при носене

Чрез потребление на μOLED екрани и тънки лещи за възпроизвеждане на облика в смарт очилата разработчиците са постигнали стилен размер, ниско тегло и минимална консумация на сила. Това улеснява независимото напредване и понижава натоварването от носенето на очилата.

Biel Glasses и Panasonic ще продължат да развиват технологиите и клиничните инспекции за комерсиализация на решенията в поддръжка на хора със едва зрение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР