Служителите по сигурността и наземните служби на две големи германски

...
Служителите по сигурността и наземните служби на две големи германски
Коментари Харесай

Стачка блокира полетите от две летища в Германия

Служителите по сигурността и наземните служби на две огромни немски летища - Берлин и Хамбург, оповестиха еднодневна стачка с искане за по-високи заплати, оповестява " Ройтерс ".

Летище Берлин-Бранденбург, което обслужва столицата, заяви, че в сички заминаващи полети са анулирани , като част от идващите също ще бъдат наранени.

До усложненията във въздушния трафик се стигна, откакто профсъюзът " Верди " прикани чиновниците по сигурността да стачкуват до среднощ. Говорител на летището уточни, че по разписание от аерогарата е трябвало да излетят почти 240 самолета.

Служителите от частната Aviation Handling Services Hamburg (AHS), които се занимават с чекиране, качване на борда и изгубени и открити движимости за самолети от редица самолетни компании, в това число " Луфтханза " на летището в Хамбург, също оповестиха 24-часова стачка. Не се чака да бъдат наранени нито идващите самолети, нито полетите, обслужвани от други компании.
 Стачка затвори три летища в Германия
Стачка затвори три летища в Германия

Утре се включва и " Дойче Бан "

AHS трябваше да обработи 84 от 160-те заминаващи полети през днешния ден, само че 31 към този момент бяха анулирани до 9.00 часа сутринта локално време.

Най-голямата стопанска система в Европа е разтърсена от едни от най-мащабните стачки от десетилетия, подбудени от настояването на синдикатите за по-високи заплати в сходство с възходящите разноски за живот.

Миналата седмица летищата в Дюселдорф, Хамбург, Кьолн-Бон и Щутгарт
 И жп служащите се включиха в стачката на летищата в Германия
И жп служащите се включиха в стачката на летищата в Германия

Отменени са доста влакове, затворени са четири летища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР