Служители на звено "Фискален контрол" към ТД на НАП Пловдив

...
Служители на звено "Фискален контрол" към ТД на НАП Пловдив
Коментари Харесай

Спипаха близо 13 тона местни продукти с изтекъл срок на годност

Служители на звено "Фискален надзор " към Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив са пресекли опит за импорт на близо 13 тона локални артикули с изминал период на валидност. Това е станало при инспекция на територията на месопреработвателно дружество в област Хасково, на пломбиран на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост 2 " камион с месо. Това оповестиха от пресцентъра на дирекцията в Пловдив.

Констатирано е, че част от стоката в кашоните е с изминал период на валидност. При последвала инспекция на наличието на всички кашони с локални артикули - 12 835 кг кайма - свинска и телешка и свински гулаш, са установили несъответствия сред съпътстващите документи и стикерите върху опаковките.

За обстановката чиновниците на приходната организация са изискали подпомагане от Агенцията по сигурност на храните /БАБХ/ и Икономическа полиция. Проверката е открила негодността на стоката и погрешно наличие на съпътстващите документи.

От Агенцията по сигурност на храните са наложили възбрана върху стоката и са издали предписание за унищожаването й.

От началото на тази година фискалните сътрудници на бранш "Оперативни действия " в Пловдив са направили 52 608 инспекции на фискални пунктове и 14 099 инспекции на местата за разтоварване на транспортните средства. Съставени са 249 акта за нарушавания и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените наказания 277 700 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР