Служители на варненската белодробна болница ще излязат днес на протест,

...
Служители на варненската белодробна болница ще излязат днес на протест,
Коментари Харесай

Протестиращи в подкрепа на варненската белодробна болница ще блокират пътя Варна-Белослав

Служители на варненската белодробна болница ще излязат през днешния ден на митинг, напомня Moreto.net. Причината е систематичната липса на средства за естественото действие на лечебното заведение.

Персоналът не е получавал заплати от 10 месеца, токът в болничното заведение е спрян поради насъбрани отговорности към електроразпределителното сдружение, а пациентите са пратени по домовете им.

Протестът ще се организира през днешния ден, 19 декември 2022 година от 10.00 часа пред постройката на стационара на тубдиспансера, намиращ се в околност „ Амонал “, в землището на село Зездица (пътя Варна – Белослав, преди заведение „ Тримата мускетари “);

Желанието на здравните служащи е да бъдат чути от държавна и локална власт, и болничното заведение бъде непокътната. За това като последна мярка са решени да блокират придвижването по пътя Белослав-Варна и най-сетне се откри някой, който да обърне внимание на проблемите им.

Служителите на болничното заведение считат, че към постройката на лечебното заведение има избрани ползи и по тази причина болничното заведение е оставена да банкрутира. Триетажната постройка е ситуирана в гориста околност с изменен статут, на брега на Варненското езеро, построена с държавни средства и евентуално към нея има интерес за превръщането ѝ в хотел или приют.

Жителите на село Константиново са изявили подготвеност също да поддържат митинга на медиците.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР