Служители на Дирекция Национален парк Пирин“ проверяват случай с намерена

...
Служители на Дирекция Национален парк Пирин“ проверяват случай с намерена
Коментари Харесай

Дирекция „Национален парк Пирин“ проверява случай с обезглавена дива коза


Служители на Дирекция „ Национален парк Пирин “ ревизират случай с открита мъртва дива коза на територията на парка, оповестяват от Посетителския информативен център към парка на формалната си фейсбук страница. 

Оттам показват, че на 6 септември в обществените мрежи е оповестена фотография на убита дива коза и информация, че тялото е открито в региона на седловина Премката, (между връх Кутело и връх Вихрен), на територията на Национален парк „ Пирин “, осведоми Българска телеграфна агенция.

Служители на дирекцията са направили инспекция на терен на през днешния ден по подадения сигнал и са открили, в непосредствена непосредственост до туристическа пътека, мъртва женска дива коза, която е обезглавена. 

Уведомени са Районно полицейско ръководство – Банско и Окръжна прокуратура -  Благоевград. По предписание на проверяващия служител на реда сега са осъществени дейности по събаряне на натрупа на животното и предаването му за осъществяване на експертиза, показват от дирекцията. 

Оттам допълват, че дивата коза е вписана в Червената книга на България като заплашен подвид. От дирекцията показват, че съгласно законодателството за сходно действие се планува наказване с отнемане от независимост до пет години, както и санкция от 5 хиляди до 20 хиляди лв.. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР