Служебният премиер Стефан Янев поздрави българите с днешния изборен ден,

...
Служебният премиер Стефан Янев поздрави българите с днешния изборен ден,
Коментари Харесай

Стефан Янев призова към масово гласуване: От нас зависи бъдещето на страната

Служебният министър председател Стефан Янев поздрави българите с днешния избирателен ден, който по думите му е следващата дата, в която ние като жители би трябвало да покажем нашето отношение и отговорност към конструирането на политическата власт, цитира го Българска телеграфна агенция.

Гласуването е точно тази наша отговорност, нашата опция посредством политическите партии, посредством обединенията да покажем нашите стремежи, нашите визии за конструирането на властта, за нейното отговорно, отчетно и транспарантно ръководство в полза на България, посочи министър председателят пред публицисти, откакто упражни правото си на глас в изборите за Народно заседание в столичното 108 СУ " Никола Беловеждов ".

Янев прикани да не забравяме, че от нас зависи бъдещето на страната, икономическото й развиване, обществените, просветителни политики, опазването на здравето. Във връзка с това министър председателят прикани всички да гласоподават всеобщо, тъй като от нашия глас зависят достойните старини на родителите ни, бъдещето на поколенията след нас, с цел да я има България - просперираща, цъфтяща и почтена.

Премиерът благодари на всички, които са ангажирани с изборния развой, и заяви, че по данни все още той протича обикновено в страната. Има дребни елементи - неработещи машини, или дребни проблеми, които се отстраняват и не съставляват сериозен проблем във връзка с изборния развой досега, сподели министър председателят и изрази вяра това да остана по този начин. Той заяви, че всички органи на изпълнителната власт, правосъдната система, ЦИК и подразделенията й работят в синхрон. Надявам се в края на деня да имаме избирателен резултат, който да отразява действителната електорална настройка на всеки един български жители, сподели министър председателят.

В отговор на въпрос министър председателят сподели, че се надява този път да бъде формиран кабинет, тъй като бъдещето на България зависи от предвидим, постоянен кабинет, който ще бъде формиран въз основата на предвидимо и устойчиво парламентарно болшинство. Ние имаме потребност да се утвърди парламентаризмът в България, имаме потребност от устойчиво ръководство, което да работи за транспарантно, отчетно ръководство в полза на жителите и на България, съобщи министър председателят.

Попитан дали служебното държавно управление е съумяло да противодейства на купения избор, министър председателят сподели, че демонстрираното досега е посочило решимостта на кабинета да се оправи с казуса или да го ограничи до най-малко. И сега има всеобщо полицейско наличие в страната и се надявам в деня на изборите, в случай че има такива опити, те да бъдат пресечени, сподели министър председателят.

Млад човек, който участва на изказването на Стефан Янев пред медиите, изиска от министър-председателя подпомагане за решаването на проблем, обвързван с път в " Студентски град ", който към този момент седем месеца е в ремонт и затруднява живеещите там. Вероятно този път е значим за всички живеещи в " Студентски град ", само че е в отговорностите на Софийска община, двоумя се, че аз персонално бих могъл да направя нещо, само че ще ревизира въпроса, отговори министър председателят.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР