Служебният премиер Гълъб Донев е разпоредил да се направи изчерпателна

...
Служебният премиер Гълъб Донев е разпоредил да се направи изчерпателна
Коментари Харесай

Проверяват какви пари са получили по граждански договори от МС жената на Лорер и Лена Бориславова

Служебният министър председател Гълъб Донев е разпоредил да се направи изчерпателна инспекция от Инспектората към Министерски съвет

 

Какви пари по цивилен контракти е получавала от Министерски съвет началникът на кабинета на някогашния министър-председател Кирил Петков – Лена Бориславова и брачната половинка на Даниел Лорер – Виолета Лорер, която ръководеше екипа на вицепремиера Асен Василев? Това ще откри инспекцията, която през днешния ден бе разпоредена от служебния министър председател Гълъб Донев.

Той подреди на Инспектората към Министерски съвет да преразгледа всички цивилен контракти, които е сключвало бившето държавно управление. Става въпрос за 63 индивида. Сред тях и проф. Радка Аргирова, която бе консултант на Кирил Петков по въпросите, свързани с коронавирус пандемията, както и дипломатът Весела Чернева.

Със сигурност договорите ще бъдат обществено оповестени напълно скоро и не е изключено това да е една от аргументите, заради които Лена Бориславова разгласи, че се отдръпва от листите на „ Продължаваме промяната “. Тя към този момент се забърка в сходен скандал, откакто се оказа, че е консултирата Българската банка за развиване (ББР), до момента в който Кирил Петков е бил министър на стопанската система в първия длъжностен кабинет през предходната година. Спекулира се, че Бориславова е получавала по 13 600 лв. на месец или 7 хил.евро.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР