Служебният правосъден министър Иван Демерджиев ще предложи образуването на дисциплинарни

...
Служебният правосъден министър Иван Демерджиев ще предложи образуването на дисциплинарни
Коментари Харесай

Демерджиев обвини прокуратурата, че крие данни за разпределението на делата

Служебният правосъден министър Иван Демерджиев ще предложи образуването на дисциплинарни производства против прокурори, които отхвърлят да дават на екипа му информация за инцидентното систематизиране на делата в държавното обвиняване.

" За първи път през юли е била поискана информация от прокуратурата ", изясни Демержиев пред БНР.

Година преди този момент основният прокурор Иван Гешев разгласи, че системата за инцидентно систематизиране на съдилищата е компрометирана и разрешава операции. Оказва се обаче, че самата прокуратура крие информацията за своята система.

" Този, който сочи с пръст правосъдната система, би трябвало самичък да убеди обществото, че в неговата система нещата се случват по друг метод. Аз не оставам с такова разбиране ", сподели министърът.

" Исках информация във връзка с метода, по който те разпределят своите производства, откакто имат искания към съдилищата. Още лятото. Не няма отговор, само че три пъти си разменяхме писма. Последно ме питаха по отношение на кои пълномощия на министъра го вършим. Подробен отговор сме изпратили. Комуникацията се води през заместител основен прокурор, името не е толкоз значимо. Няма реакция, няма и дейности, за мен това е недопустимо “, изясни Демерджиев.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР