Служебният министърът на здравеопазването Асен Меджидиев каза пред журналисти, че

...
Служебният министърът на здравеопазването Асен Меджидиев каза пред журналисти, че
Коментари Харесай

Меджидиев: Когато правим Национална детска болница, трябва да бъде по високи европейски стандарти

Служебният министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев сподели пред публицисти, че има доста условия за градеж на Национална детска болница.

" Разглеждаме вероятните места за създаване на такава болница на оптимално експертно равнище, и от позиция на чист въздух и от позиция на връзка с превоз, и от позиция на това да има зелени площи за децата. После, нашите стремежи са освен детска болница, а и до нея да има хотел за родителите, защото тя ще бъде национална. Отделно да има рехабилитационен център за децата, отново в обособена постройка, да има опция за паркиране, да бъде добре отзивчива. Те са доста условията, закова споделям – когато вършим една детска болница, би трябвало да бъде по най-високите европейски стандарти ", сподели той.

" В идващите дни ще е ясно къде ще се построи Националната детска болница ", сподели още Меджидиев.

Той удостовери, че въпросът за избора на терен за построяването на лечебното заведение може да бъде прегледан още на утрешното съвещание на Министерския съвет. Меджидиев уточни, че вероятните места са общо пет, без да разкрива повече детайлности за тях. 

Меджидиев заяви още, че е почнала инспекция за изчезналите в аптечната мрежа медикаменти, резултати се чакат идната седмица. Той счита, че би трябвало да се разшири листата с следените от страната лекарства и при привършване на количества под 65 % в аптеките да се стопира износът.

" Основното ни решение е ориентирано към това да се завърнат в листата на следените лекарства, на главните и значими лекарства, и за онкологични болести, и за диабет, за хипертония, всички тези значими лекарства, от които има такава липса и се чака такава липса ", сподели служебният министър на опазването на здравето.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР