Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е наредил нефрологът

...
Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е наредил нефрологът
Коментари Харесай

Кацаров върна на работа уволнения от Александровска проф. Богов

Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров е наредил нефрологът от " Александровска " болница проф. Борис Богов да бъде върнат назад на работа, откакто шефа на лечебното заведение Атанас Атанасов го е уволнил. Това удостоверява самият Богов пред.

Директорът персонално се обадил на своя предходник и оправдал първичното си решение с това, че бил обиден от следващ отчет на новия началник на клиниката по нефрология проф. Емил Паскалев, който се оплаквал от дисциплината на Богов.

Уволнението на професора продължи към 3 часа.

Към момента Борис Богов е началник на катедрата по нефрология на МУ-София, където е на 8-часов работен ден и е с втори трудов контракт на 4 часа в " Александровска ".

Още в първите дни на поста Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в " Александровска " болница, където проф. Богов беше шеф. Прокуратурата не откри закононарушения в болничното заведение под управлението на проф. Богов и върна на здравното министерство отчета на " Вътрешния одит " с отвод да образува досъдебно произвеждане за закононарушение от общ темперамент, както и за занемареност или нанесени вреди от страна на управлението на болничното заведение.

От държавното обвиняване бяха безапелационни, че и заключенията на АДФИ по никакъв метод не удостоверяват, че управлението на болничното заведение е нарушило личните си правила.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР