Служебният министър на енергетиката Росен Христов потвърди информацията, че кабинетът

...
Служебният министър на енергетиката Росен Христов потвърди информацията, че кабинетът
Коментари Харесай

Министър на Радев потвърди аферата на Киро за 1 млрд. долара: Дал да скрият договора от нас

Служебният министър на енергетиката Росен Христов удостовери информацията, че кабинетът Петков не е прекратил меморандума с „ Джемкорп “, както твърдяха от „ Продължаваме промяната “.

В неделя ГЕРБ извадиха документи, съгласно които договорът за 1 милиарда $ е все по този начин в действие и оповестиха, че ще сезират за това ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Европейска комисия.

„ В меморандума с „ Джемкорп има доста незнайни и доста нарушавания “, удостовери Росен Христов, който направи ревизия във Водноелектрическа централа „ Цанков камък ”. Той удостовери, че в него има и уговорка за арбитраж.

Освен това липсвало решение на Министерския съвет и даже правната дирекция на ведомството схванала от медиите за подписването.

„ Нашите разбори демонстрират, че договорът е подписан без каквото и да е координиране. Процедурата не е спазена. Договорът не е преустановен, той е в действие. Бившият министър не го е прекратил едностранно, пратил е предложение за съглашение, на което няма отговор. Което значи, че договорът е в действие “, безапелационен е Христов.

Според думите му, договорът е напълно отвън архивите и системата на Министерство на енергетиката.

„ Оригиналът се оказа в шкафче на чиновник на министерството след инспекция. Има безмълвно прикриване на цялото нещо с вярата може би в миналото да се върнат във властта и да го продължат “, разяснява той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР