Чак голямо завръщане не мога да кажа. Не съм излизала

...
Чак голямо завръщане не мога да кажа. Не съм излизала
Коментари Харесай

Ударно завръщане! Караянчева довърши Кирил Петков, обяви следващия премиер

Чак огромно завръщане не мога да кажа. Не съм излизала от политиката. Участвала съм във всички избори досега. Организирала съм избори и в седемте общини в Кърджали. Това съобщи някогашната председателка на Народното събрание Цвета Караянчева пред Нова нюз.
Припомняме, че тя се завърна в политиката, като ще бъде лидер на листа на ГЕРБ в Пловдив.
„ Ще бъда в 50-ото Народно събрание, в случай че това се случи, дай Боже. Радвам се, че съм номинирана и в 17-и МИР в Пловдив. Колегите там ме одобриха доста добре. Трябва да се работи със сърце “, показа тя.
„ Кирил Петков да си гледа неговата партия и какво би трябвало да дава отговор пред електората си, с цел да може да изкара глас на гърба на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Нещата би трябвало да се вършат в района – на място. Трябва да имаш структури. Малките партии обикалят регионалния град, съберат някой изпъден и го поставят за координатор “, изясни тя.
„ Движение за права и свободи е главен конкурент на ГЕРБ, а ние сме алтернативата на Движение за права и свободи в района “, посочи Караянчева.
„ Нека да минат изборите и да забележим по какъв начин ще ни наредят хората. Движение за права и свободи в доста случаи е подкрепял политиките, които сме прекарвали. В евроатлантически проект вървим в една посока, само че дано минат изборите, с цел да се изчистят нещата електорално.
Нека да бъдем реалисти, обстановката е друга и би трябвало да бъдем национално виновни, с цел да изградим държавно управление въз основата на диалози. Политиката излезе от коловоза на нормалността. Време е да върнем България в естественото и да стартираме да си приказваме “, показа още тя.
Тя е уверена, че думата „ сглобка “ няма да се употребява повече, тъй като партията, която завоюва изборите ще направи коалиция.
„ В последните няколко месеца видяхме какво се случи – желаеме промени и не можем да ги създадем. Бяхме първа политическа мощ и хората бяха гневни, че направихме стъпка обратно и дадохме опция на хора, които нямаха опит и познания, а желаеха единствено да назначат някакви хора някъде. При тях нещата опират до правосъдна промяна, смяна на регулаторите. Те управляваха, за какво не ги трансформираха? Не могат да намерят свои хора там.
184 индивида има назначени за последните 9 месеца като политически кабинет, раздадени са 8 милиона бонуса за 9 месеца. Това е съвсем един парламент. Корупцията сега е на равнищата от 1999 година. Това не го споделя ГЕРБ, а Центъра.
Като първа политическа мощ ще сложим условия, стратегия и ще стъпим в договаряния с политическите сили, които желаят да беседват с нас “, добави Караянчева.
„ Заявили сме, че държавното управление би трябвало да бъде от ярки политически фигури. Аз не виждам нищо по-логично от това ръководителят на партията да бъде министър председател. По-подготвен човек от Борисов няма. Виждала съм по какъв начин го посрещат европейските водачи. Преди бяха непрекъснато в България, тук се вземаха значимите решения. Думата ни се чуваше “, изясни тя.
Според нея Мария Габриел е добър капитал за всяко политическо семейство.
„ Тя ще има своята роля и в българската, и в европейската политика “, съобщи Караянчева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР