Служебният кабинет продължава с рокадите на посланици, като последната партида

...
Служебният кабинет продължава с рокадите на посланици, като последната партида
Коментари Харесай

Служебният кабинет тайно сменя още деветима посланици

Служебният кабинет продължава с рокадите на посланици, като последната партида се приготвя на мрачно. Новите решения за промяната на посланици са оповестени единствено системата за правна информация на Министерския съвет. Още от понеделник там оповестени деветте оферти към президента Румен Радев освобождение и назначение на посланици, само че липсваше известие за съвещание на държавното управление. 
Смените засягат посланици с изтичащи мандати в Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Германия, Йордания, Ливан и Израел. В Израел сегашният дипломат Румяна Бъчварова, която бе началник на кабинета на Бойко Борисов и външен министър, ще бъде сменена от Славена Гергова, която в този момент оглавява Генералната дирекция " Европейски въпроси " в Министерство на външните работи, а е била и дипломат в Тунис.
В Ливан се освобождава Боян Белев, а се предлага Ясен Томов, който също идва от Министерство на външните работи. От Йордания се прибира Димитър Михайлов, а отпътува Метин Казак - кадър на Движение за права и свободи, евродепутат от придвижването. Нов представител ще има и в Германия, където Елена Шекерлетова ще бъде сменена с Григор Порожанов, който беше дипломат в Китай.
Елена Димитрова се освобождава от посланическия пост в Индия, а на нейно място се предлага Николай Янков, който също скоро беше дипломат - в Азербайджан. За Виетнам ще замине Павлин Тодоров, като от Ханой се прибира Маринела Петкова. От Ирландия връща се Гергана Караджова, а отпътува Ваня Чавдарова Андреева-Малакова. В Швеция се освобождава Иван Павлов, а се назначава Светлана Сашова Стойчева-Етрополски. Последната към този момент рокада е в Хърватия - освобождава се Генка Георгиева, а се назначава Ива Крулева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР