Според бившия зам.-ректор на академията на МВР Милен Иванов автомобилът

...
Според бившия зам.-ректор на академията на МВР Милен Иванов автомобилът
Коментари Харесай

Милен Иванов за катастрофата с Петков: Колата на НСО няма сериозни поражения, явно не се е движила бързо

Според някогашния зам.-ректор на академията на Министерство на вътрешните работи Милен Иванов автомобилът на НСО от тежката злополука на входа на Аксаково, не се е движил бързо. Той счита по този начин, защото по нея няма толкоз съществени вреди.
„ Ще се извърши автотехническа експертиза, която ще обясни скоростта на придвижване. Дори да е била превишена, не е с доста ”, разясни Иванов.
На въпрос при кои условия кола на НСО може да наруши разпоредбите законно, зам.-ректорът на академията на Министерство на вътрешните работи изясни следното:
„ Единствената догадка той да не преценява със Закона за придвижване на пътищата, е когато се намира в специфичен режим на придвижване – пуснал е съответните светлини. Когато има опасност, може да направи всичко с цел да предотврати посягане по отношение на охраняваното лице. Тогава всички водачи са длъжни да му обезпечат преимущество, без значение от маркировка и светофарна уредба ”.
Иванов разяснява и може ли Кирил Петков да употребява кола на НСО като някогашен министър председател.
„ Полага му се до 4 години, откакто напусне поста.
Ако има опасност за живота му, също може да употребява подобен автомобил ”, добави той.
И разясни, че в колите на НСО би трябвало да има съоръжение за оказване на първа долекарска помощ, за персонална отбрана и противогази, само че за жалост това постоянно не се съблюдава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР