Служебният кабинет не седи със скръстени ръце, а с пълни

...
Служебният кабинет не седи със скръстени ръце, а с пълни
Коментари Харесай

Кабинетът одобри одобрен законопроект срещу корупцията, Зарков се надява да бъде приет най-сетне


Служебният кабинет не седи със скръстени ръце, а с цялостни сили извършва повелята „ Залудо работи, напразно не спри. “ Особено ревнив е в законодателната битка с продажните политици. Днес Министерският съвет за повторно утвърди към този момент утвърден законопроект – за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности. Това заяви на брифинг служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Ще напомним, че същият план беше утвърден и импортиран съответно в деловодството на предходния парламент, само че с страдания съумя да стигне само до първо четене в пленарната зала. След което Народното събрание се разпусна и бъдещият законът остана „ на трупчета “, без да бъде извървявана конституционната процедура до дъно. Така в този момент се наложи упражнението да се повтори и да се извади вест от някогашна вест.

„ Ще се сътвори орган, който да преследва корупцията. Да я преследва в наказателноправен смисъл, като я проверява. Ще проверява висшите етажи на властта и единствено тях. Ще ги проверява за корупционни закононарушения и единствено за тях. Ще се концентрира там, където в действителност боли “, обясни Крум Зарков нещо, което към този момент беше разяснено не един път и два пъти…

С цел още по-добро запаметяване буквата на закона, министърът изясни, че комисията ще бъде формирана от 5-има членове, които ще се избират от Народното събрание, от президента и от висшите съдилища. „ Тази комисия няма да има непрекъснат ръководител, а всеки един от петимата ще бъде ръководител за една година в общия им петгодишен мандат. Идеята е всеки един от тях да знае, че различен, определен от различен орган, ще огледа същите преписки единствено след няколко месеца. Под тяхно управление ще работят проверяващи инспектори. Много от тях ще дойдат от особено звено в сегадействащата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) “, сподели той в детайли. И изрази откровена вяра идващото Народно заседание да го одобри дефинитивно.

„ Вече нямаме време за губене. Нямаме потребност да ни се споделя от чужбина какви са личните ни проблеми “, уточни Зарков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР