Служебният кабинет най-после реши да се заеме с високите цени

...
Служебният кабинет най-после реши да се заеме с високите цени
Коментари Харесай

Кабинетът ще бори високите цени на горивата в работна група с Лукойл

Служебният кабинет най-сетне реши да се заеме с високите цени на горивата, като свика за диалози представители на " Лукойл Нефтохим " и " Лукойл България " в петък.

Извън решението да се сътвори " работна група " по въпроса обаче не бяха дадени никакви елементи - Росен Христов и сътрудника му Никола Стоянов не дадоха отговор на публицистите за това по какъв начин ще бъдат намалени цените и какви условия ще слагат на " Лукойл ".

" Цените на горивата освен всеки ги усеща, като зарежда на бензиностанциите. За физическите лица има помощ, само че за бизнеса няма. Но и горивата са съставен елемент във всяка цена на стока, която използваме. Това е опция да податлив малко инфлацията ", сподели служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Христов разгласи, че това е бил приоритет на спешния щаб по енергетиката от самото му начало (преди три седмици) - какво е свършено до момента от щаба, не стана ясно.

Единственото му съвещание беше извършено на 22 август, на което работодателите и синдикатите в един глас желаеха да се възобновят доставките на природен газ от " Газпром " и сложиха изискване да бъдат обезщетени от страната за всяка цена над 250 лева./мегаватчас.

Икономисти предизвестяват от дълго време, че огромна част от инфлацията в България се дължи на изкуствено завишаване на цените на бензина и дизела - макар че " Лукойл Нефтохим " работи с по-евтиния петрол Уралс, получи изключение от европейската възбрана за пазаруване на нефт от Русия, управлява огромна част от данъчните хранилища за горива в България и не плащаше налог облага от години.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР