Служебният кабинет излезе с концепция за бюджета за годината. Тя

...
Служебният кабинет излезе с концепция за бюджета за годината. Тя
Коментари Харесай

Служебният кабинет предлага нови данъци с концепция за държавен бюджет

Служебният кабинет излезе с идея за бюджета за годината. Тя планува 3% недостиг. Проектът ще бъде препоръчан за публично разискване на 3 април, ден откакто страната ни гласоподава на следващите предварителни избори, а до 26 април би трябвало да мине в Министерски съвет, а преди този момент и през НСТС. Това разгласи на ексклузивен брифинг министърът на финансите Росица Велкова. Заради гласуваните от няколко предишни Народното събрание разходни политики дефицитът е 6,9%.

На 17 март ще бъдат показани данъчните закони, а финансист номер едно даде обещание и разходни политики в макрорамката.

Велкова изясни, че ще предложат да се вкара налог свръхпечалба. Това ще е еднократен налог. С него ще бъдат облагани и обществените предприятия.

Предвижда се нарастване на ТОЛ таксите също по този начин. Ще се вдигнат и някои от понижените Данък добавена стойност и акцизни ставки, концесионните хонорари ще се индексират с инфлацията.

Вдига се акцизът и на нагреваемите цигари.

Заедно с тези оферти Росица Велкова даде обещание засилен фискален надзор. Само с тези ограничения ще се запазят увеличените пенсии и заплати в бюджетния бранш. 10% растеж на заплатите може да има единствено там, където до момента не е имало подобен.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР