Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад нападението с

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад нападението с
Коментари Харесай

СБУ стои зад атаката с дронове срещу петролен терминал в Ленинградска област

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад нападението с дронове против петролния терминал в Уст Луга, заяви източник на Укринформ.

В резултат на офанзивата терминалът, ситуиран на територията на съветската Ленинградска област, спря краткотрайно работа.

Става дума за специфична интервенция против морския терминал, а дроновете са блъснали оборудването и са провокирали огромен пожар, наложил личният състав да бъде евакуиран.

" Петролният терминал " Уст Луга Ойл " е значим обект за врага. Там се преработва гориво, което по-късно отива за съветските войски. Успешното нахлуване против сходен терминал предизвиква освен стопански вреди на Русия, лишавайки нашественика от опцията да печели (финансово) от войната в Украйна, нарушава съществено пътищата за доставяне с гориво на съветските сили ", показва източникът на Укринформ.

След нападението на СБУ всички танкери са били евакуирани във вътрешността в Балтийско море, а товаро-разтоварните действия са прекратени.

Терминалът, който се възпламени в нощта на 21 януари, се стопанисва от компанията " Новатек ", съветски производител на полутечен газ. Местни медии оповестяват, че към 150 души са били евакуирани от предприятието.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР