Службата за сигурност на Украйна обвини Русия, че подготвя атака

...
Службата за сигурност на Украйна обвини Русия, че подготвя атака
Коментари Харесай

Кремъл с нова провокация: Планира атака под фалшив флаг срещу беларуска рафинерия

Службата за сигурност на Украйна упрекна Русия, че приготвя офанзива " под подправен байрак " против петролната рафинерия в град Мозир, Беларус. Целта е да бъде хвърлена виновността за диверсията върху Украйна, което съставлява част от проекта на Кремъл да въвлече Минск във пълномащабната война, написа Укринформ, базирайки се на Ройтерс.

Атаката би трябвало да се реализира от военни и разследващи сили, изпратени от Москва в Беларус, където да останат под прикритието на бойци на ЧВК " Вагнер ", се споделя в изказването, оповестено в " Телеграм ".Твърди се, че наемници на Евгений Пригожин са в заточение в Беларус след късия бунт в Русия в края на юни.

Укринформ показва, че след офанзивата по рафинерията е щяла да бъде публикувана информацията, че нападението е дело на " украински диверсанти ".

" Москва за следващ път се пробва да въвлече Минск в пълномащабната война против нас ", декларират от Службата за сигурност на Украйна. Тя показва, четвърденията й се основават на информация от няколко източника, в това число и покорен съветски военнослужещ.

Нито Русия, нито Беларус са коментирали изказванията на Службата за сигурност на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР