Службата на безопасността на Украйна разкри шпионска мрежа на федералната

...
Службата на безопасността на Украйна разкри шпионска мрежа на федералната
Коментари Харесай

Разкриха агентска мрежа на ФСБ в Кабинета на министрите на Украйна

Службата на сигурността на Украйна разкри шпионска мрежа на федералната работа за сигурност на Русия, която включва чиновници от Кабинета на министрите и Търговско-промишлената палата на Украйна и която прави разследваща и подривна активност в органите.

Това оповестиха от пресслужбата на СБУ в своя Telegram канал.

За да обезврежда агентурната мрежа, контраразузнаването на Службата за сигурност извърши многоетапна специфична интервенция, вследствие на която началникът на отдела на Секретариата на Министерския съвет и началникът на една от дирекциите на Камарата на търговията и промишлеността бяха арестувани в Киев.

Тези чиновници предавали друга разследваща информация на вражеската страна: от положението на отбранителната дарба до подреждането на държавната граница и персонални данни на украинските чиновници на реда.

Руските куратори платили на предателите за информация от 2 до 15 хиляди $ за задача. Сумите зависели от степента на секретност и значимостта на събраните данни.

Разследващите от СБУ са уведомили и двамата извършители за съмнение за осъществяване на закононарушение по член 111 ( държавна измяна) от Наказателния кодекс.

Съдът им е избрал мярка за неотклонение под формата на задържане под стража.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР