Медиците ще обсъждат и евентуалното преместване на премиера, който според

...
Медиците ще обсъждат и евентуалното преместване на премиера, който според
Коментари Харесай

Свикват спешен консилиум за Роберт Фицо, който е между живота и смъртта

Медиците ще разискват и възможното пренасяне на премиера, който съгласно изказвания на политици в Словакия и чужбина е " сред живота и гибелта ", от болничното заведение " Фр. Д. Рузвелт " в град Банска Бистрица, където беше опериран, в лечебно заведение в столицата Братислава. Информацията е на публичната телевизия РТВС, отбелязва Ройтерс.

Новоизбраният президент на страната Петер Пелегрини удостовери през вчерашния ден, че положението на Фицо е устойчиво, само че " доста тежко ", написа Българска телеграфна агенция.

Днес и унгарският министър председател Виктор Орбан направи изказване в този дух. " Словашкият министър председател Роберт Фицо е на косъм от гибелта два дни след опита за ликвидиране, който провокира шокови талази в Европа ", съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан пред публичното радио, съобщи Ройтерс.

" Молим се за премиера и поддържаме Словакия ", сподели още Орбан. " Пожелаваме му бързо възобновяване и завръщане на работа. Роберт Фицо е сред живота и гибелта. ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР