Служба Военно разузнаване“, като част от въоръжените сили, е деполитизирана

...
Служба Военно разузнаване“, като част от въоръжените сили, е деполитизирана
Коментари Харесай

Шефовете на ДАР и „Военно разузнаване“ – службите са деполитизирани и надпартийни

„ Служба „ Военно разузнаване “, като част от въоръжените сили, е деполитизирана и надпартийна, и в този подтекст не можем да разясняваме дейности или бездействия на политически обекти или субекти или политическа партия, която е парламентарно показана “, съобщи в пленарната зала военачалник Венелин Венев.

„ Като военнослужещи сме в юрисдикцията на началника на защитата, като работа сме директно подчинени на министъра, на стратегическо управление ни ръководи премиера, по командна линия са към този момент президентът и ръководителят на Народно събрание “, разясни шефът на службата.

„ Службата менажира най-сензитивната мрежа за продан на разследваща информация на НАТО “, акцентира той.

Председателят на ДАР стартира с пояснение, че службата му е подчинена на Министерски съвет.

„ Държавна организация „ Разузнаване “ не е на президента Радев, не е на партия, а националана работа за разузнаване. Никъде не написа, че назначението на ръководител се съгласува и утвърждава от непознати посолства, страни или интернационалните организации. Това не съществува нито в документите на НАТО и Европейски Съюз, съобщи ръководителят на ДАР Антоан Гечев.

„ От 2004-та година работя в междуародното съдействие и съм работил с съвсем всички служби. Никой в никакъв случай не е изявявал нито публично, нито импровизирано предпочитание или желание да утвърждава, съгласува суверенни национални решения “, акцентира той. По думите му доверието се гради с години, само че може да се загуби за ден.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР