Случвало ли ви се е да спите по-лошо, когато до

...
Случвало ли ви се е да спите по-лошо, когато до
Коментари Харесай

Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Случвало ли ви се е да спите по-лошо, когато до вас e сътрудникът ви? Не сте сами – съгласно това проучване множеството дами изпитват същия проблем.

Проучването се е провело във Англия и са проследени недоволствата от съня на дамите във връзка, които спят до мъж постоянно, с тези дами, които си лягат сами всяка вечер. Откриванията са учудващи за всички – става известно, че спим с по три часа по-малко, в случай че сътрудникът ни е до нас, което се равнява на изгубени 45 дни сън за една година.

Причината за това е друга съгласно всяка двойка. 22% от изследваните дами показват, че казусът е в хъркането на съпрузите им, само че има още доста спомагателни фактори, които утежняват съня ни. Дали ще е въртенето на спящия до вас, дали ще е говоренето на сън или даже желанието на колегата да ви разсъни измежду нощта за спомагателна сесия игри под завивките (макар че тъкмо за това сме склонни да му простим).

 Спим с по три часа по-малко, в случай че до нас има мъж

Истината е, че доста двойки откриват, че е по-добре както за здравето им, по този начин и за връзката им да спят в обособени кревати. Всъщност хората са почнали да споделят една и съща спалня чак в интервала на всеобщата сиромашия в обществото и повода е била повече икономическа, в сравнение с сантиментална.

Лошото е, че съгласно други изследвания пък след дълго време, прекарано в другите спални, двойките стартират да оценят повече персоналното си пространство и това може да ги отчужди.

Потърсете кой е най-подходящият избор за вас и вашата връзка, тъй че и двамата да се наслаждавате на добър нощен сън и постоянни връзки. Това може да значи да прекарвате някои вечери разграничени един от различен, а останалите още веднъж в една спалня. Не мислете за стигмата по въпроса, а се концентрирайте върху по-важното – опазването на връзката ви и здравето ви.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР