Случаят около починалото новородено във Видинската болница навръх Коледа се

...
Случаят около починалото новородено във Видинската болница навръх Коледа се
Коментари Харесай

Мистерия обви случая с починалото бебе във Видин

Случаят към умрялото новородено във Видинската болница точно на Коледа се заплита. И към този миг към момента не се знае повода за гибелта, а родителите към момента не са видяли трупът на бебето.
Появи се и документ, в който се твърди, че фамилията се е отказало от натрупа на детето, майката обаче не помни да е разписвала сходно нещо, съобщи БЛИЦ, цитирайки vidinvest.com.
Цвете Петрова - майка на умрялото бебе, пита през сълзи: „ Как да се прибера у дома и да погледна креватчето му празно? “.
Вече няколко дни дамата се пробва да разбере по какъв начин тъкмо е умряло детето й.
Влиза с родилни болки точно на Коледа, като си заплаща за ВИП стая, само че твърди, че никой не й обърнал внимание.
„ На 26-ти съм видяла сутринта докторката, през останалото време имаше единствено една санитарка “, спомня си Цвете.
След часове мъка, детето се ражда обикновено, а по-късно мистериозно умира.
„ Живо, крепко, розово бебе, което е показано на родителите. 215-ти номер, аз съм го видяла с очите си “, споделя пък Любка Ангелова, която е баба на умрялото бебе.
След като били известени за гибелта на детето, фамилията повече не го вижда. От болничното заведение отхвърлиха да приказват по тематиката, само че обявиха, че майката е разписала декларация, в която се отхвърля от натрупа на бебето. Семейството твърди, че в документа пишело, че са съгласни болничното заведение да погребе детето.
„ Хванаха ги в миг, в който са най-уязвими, най-вече задълбочени в тъгата си. Те желаят да си видят детенцето, даже и мъртво “, споделя още бабата на умрялото бебе.
Семейството на Цвете Петрова към този момент алармира прокуратурата, от там пък ги препратили в полицията, където им споделили, че казусът не е в тяхната компетентност. Въпреки това, от сутринта униформени са в болничното заведение и текат разпити.
„ В случая няма мъртвец, няма дете, няма смъртен акт, няма живо създание, никой нищо не ни дава. Не знаем къде е трупчето, в случай че е такова “, плаче пък Камелия, която е майка на Цвете Петрова.
Въпреки, че нищо към гибелта на бебето не е ясно, към този момент е планувано и погребението на новороденото. Преди няколко часа от Общината издали акт за раждане и смъртен акт, резултатите от аутопсията още не са ясни.
„ Ако желаете и в случай че можете помогнете Вие “, зове майката на Цвете. Това не е първия случай на умряло бебе в МБАЛ "Света Петка ". Преди година друга майка бе изписана със крепко бебе, а по-късно детето умря на път за болничното заведение в Монтана. В момента се води дело по случая. Заради гибелта на друго бебе един от лекарите в АГО-то пък преди няколко дни бе наказан на година отнемане от независимост поради лекарска немарливост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР