Случаите на коронавирус в Германия нарастват отново, съобщиха здравните власти

...
Случаите на коронавирус в Германия нарастват отново, съобщиха здравните власти
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Случаите в Германия и Великобритания отново нарастват

Случаите на ковид в Германия нарастват още веднъж, оповестиха здравните управляващи в страната. Същевременно броят на умрелите от вируса продължава непрестанно да понижава, съобщи ДПА.

Официалният орган в Германия за надзор на заразните заболявания, Институтът по вирусология " Роберт Кох ", регистрира за последното денонощие 985 нови инфекции. Преди седмица броят им е бил 808. Институтът " Роберт Кох " добави, че за миналите 24 часа са умряли 48 души, при 56 преди седмица.

Здравният министър Йенс Шпан прикани хората да се имунизират. В изявление за националната социална телевизия АРД той предизвести, че наесен случаите на заразяване ще се усилят.

" Това ще забележим през есента и зимата, това, което виждаме в този момент в Обединеното кралство и други страни. Там, където има незадоволителна имунизация, ще има доста инфекции измежду тези групи от популацията ", сподели той.

До края на август ще могат да бъдат ваксинирани с първа доза и всички деца и младежи, които желаят да се имунизират, съобщи Шпан. " Ваксините ги има ", сподели той и акцентира, че имунизацията е доброволна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР