Случаите на грубо поведение на пътници при полет нарастват с

...
Случаите на грубо поведение на пътници при полет нарастват с
Коментари Харесай

Авиокомпании се обединяват срещу агресивните пътници

Случаите на жестоко държание на пасажери при полет нарастват с една трета през 2018 година по отношение на миналата. На всеки три часа поражда случай с неконтролируем пътник, а 70% от тези случаи са свързани с експанзия. Веднъж месечно се случва обстановката да ескалира дотам, че да се наложи наложително кацане. Това са данни на Европейската организация за пътна сигурност, която води акцията " Не на моя полет ".

Досега десетки авиопревозвачи в Европа са се обединили против агресивното държание на пасажерите на борда, което основава непотребен риск, нарушава гладкото протичане на полета, заплашва останалите пасажери.

Употребата на алкохол и упойващи субстанции, пушенето в тоалетните, неспазването на инструкциите, давани от екипажа, грубото държание по отношение на останалите пътуващи са забележимите проявления на това събитие, против което са се обединили IATA, Райънер, Уизер, Изиджет, КЛМ, " Ер балтик ", транспортни и летищни асоциации, летищни оператори, Европейската комисия.

Въпреки че делът на неуправляемите пасажери е нищожен по отношение на общия брой пътуващи явлението се разраства и хората от авиационния бизнес са на мнение, че към този момент би трябвало да се подхващат ограничения.

Вижте във видеото против какви видове държание е ориентирана акцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР