Словакия ще изпрати на Украйна Самоходни артилерийски установки (САУ) Зузана“,

...
Словакия ще изпрати на Украйна Самоходни артилерийски установки (САУ) Зузана“,
Коментари Харесай

Оръжие с име на жена: Зузана Чапутова изпраща на Украйна гаубиците Зузана -

Словакия ще изпрати на Украйна Самоходни артилерийски установки (САУ) „ Зузана “, заяви президентът на страната и съименичка на словашката гаубица Зузана Чапутова пред депутатите от Върховната рада в Киев.

„ Зузана – це президент пушка “ (Зузана е президент - топ), написа по този мотив във фейсбук опозиционният народен представител Олексий Гончаренко.

В речта си пред Народното събрание на Украйна президентът Чапутова, представена от „ Обозревател “, е сравнила съветския деспот Владимир Путин с Адолф Хитлер и е изказала мнение, че Украйна героично защищава Европа от Русия.

Президентът на Словакия изразила желание и отсега нататък страната й да оказва помощ на Украйна с оръжие: наред с доставените към този момент комплекси С300, Братислава е дала обещание в скоро време в Украйна да дойдат и гаубиците „ Зузана “ Чапутова е заявила и цялостна поддръжка на страната си за участието на Киев в Евросъюза.

През април Зузана Чапутова се обърна на съветски език към бойците и офицерите от съветската войска и към всички, който това визира със мощен апел:

„ Ако вие към момента чувствате в себе си най-малко капка човещина, съживете я и приключвайте с тази ужасна война! “

„ Някога ние слушахме по какъв начин за войната описват мъже. А през днешния ден ние плачем над свидетелствата на дами, разказващи за ужасите, които до неотдавна не можеше и да си представим. Вие оправдавате своето навлизане с думи за освобождение. Но от кого искахте да освободите Татяна от Ирпен, убита дружно с двете й деца от съветска граната, до момента в който са бягали по улицата, част от филантропичен кулоар. Или Алина от Гостомел, която един от вас изнасили в колата й. Тя даже не изкрещя, тъй като наоколо нямаше кой да й помогне. Тя мислеше единствено за едно. Как да остане жива. От какво освобождавахте остарялата Вера от дребното селце, която можеше да е майка на боеца, стиснал я за гърлото по този начин, че да стартира да се задушава и изнасилил я по-късно. А когато Вера го попита дали би разрешил да се случи това с неговата майка, той я накара да млъкне. “ – сподели в обръщението си към съветската войска Чапутова, която във вторник, месец по-късно посети и опустошения Ирпен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР