Словакия дарява всичките си наследени от Варшавския договор зенитно-ракетни комплекси

...
Словакия дарява всичките си наследени от Варшавския договор зенитно-ракетни комплекси
Коментари Харесай

Словакия дари ЗРК С-300 на Украйна

Словакия подарява всичките си наследени от Варшавския контракт зенитно-ракетни комплекси С-300 на Украйна, с цел да помогне на страната против съветската експанзия, разгласи министър председателят Едуард Хегер, представен от „ Ройтерс “.

Става дума за една батарея от установките. Според локални медии комплексите към този момент са в Украйна, откакто преди два дни са били доставени в строга загадка. Те могат да стопират необятен набор от летящи цели на огромна отдалеченост.

Киев прикани западните страни да я подкрепят с съоръжение за противовъздушна защита, с цел да могат да отбиват непрекъснатите офанзиви на Русия.

По думите на Хегер отбраната на словашкото небе е обезпечена. Очаква се страната да получи американски комплекси „ Пейтриът “, които са сравними със С-300, само че са по-нови и са съвместими със системите на НАТО.

България също разполага със С-300, доставени през 1988 година – 1989 година Това е най-модерната ни система за противовъздушна защита и покрива стратегически обекти.
Още в първите дни след експлоадирането на войната Словакия разгласи, че стопира от употреба и своите наследени от Германска демократична република изтребители МиГ-29, като се появиха спекуалции, че те ще бъдат предоставени на Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР