Словакия дари на Украйна хеликоптер Ми-2, четири хеликоптера Ми-17 и

...
Словакия дари на Украйна хеликоптер Ми-2, четири хеликоптера Ми-17 и
Коментари Харесай

Словакия дарява на Украйна хеликоптери и ракети за РСЗО "Град"

Словакия подари на Украйна хеликоптер Ми-2, четири хеликоптера Ми-17 и хиляди ракети " Град ", заяви през днешния ден във Facebook словашкият министър на защитата Ярослав Над, представен от Франс прес.

" Тази помощ за Украйна, както и всички предходни доставки, ще бъдат възмездени от Европейския механизъм за поддръжка на мира (ЕМПМ), което е мощен израз на солидарността на Европейския съюз с Украйна ", добави Над.
Министърът означи, че Украйна към този момент употребява дареното въоръжение и че хеликоптерите са били сменени с машини UH-60M " Блек хоук ".

Според министерството на защитата от началото на войната на 24 февруари Словакия е дарила на Украйна военно съоръжение на стойност 154 милиона евро.

Европейският механизъм за поддръжка на мира е финансов инструмент, разполагащ с 5 милиарда евро, основан отвън общия бюджет на Европейския съюз. След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари Европейски Съюз реши да го употребява за финансиране на доставката на оръжие на Украйна, което се прави за първи път за страна - жертва на война.

Украйна упорства пред съдружниците си да й доставят повече оръжия. Във вторник вечерта украинското министерство на защитата изрази страдание, че Киев е получил едвам 10 % от въоръжението, което е изискал от западните си сътрудници, с цел да води война против съветската войска.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР