Слонът-робот е дарение за храма от организацията Хора за етично

...
Слонът-робот е дарение за храма от организацията Хора за етично
Коментари Харесай

Индийски храм ще използва в ритуалите си робот, вместо жив слон

Слонът-робот е подаяние за храма от организацията „ Хора за етично отношение към животните ” (PETA) и актрисата Парвати Тирувоту, оповестява Военновъздушни сили News

В Керала живеят към 20% от общо 2500 слона, държани в плен. Оковани, оседлани и украсени, гигантските бозайници играят значима роля в храмовите празници. Години наред деятели за хуманно отношение към животните показват загрижеността си за отношението към тях. Центърът за проучване на правата на животните предходната седмица писа до щатската администрация, отбелязвайки, че за последните пет години в Керала са умрели 138 от пленените животни.

В изказване, оповестено през вчерашния ден, от PETA обявиха, че подлагането на живи слонове на рисковия звук по време на празненства е „ грубо “ и приканиха всички храмове в щата да преминат към механични слонове.

„ Крайно време е да създадем по-силни и по-въздействащи крачки към прекъсване на сходно принуждение, да проявим към животните почитание и да им позволим да имат заслужен живот “, се споделя в изказването на организацията.

Според...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР