Сливен. Предприетите превантивни мерки по отношение на зимното поддържане бяха

...
Сливен. Предприетите превантивни мерки по отношение на зимното поддържане бяха
Коментари Харесай

Предприетите превантивни мерки на зимното поддържане на пътищата на Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора бяха обсъдени в Сливен

Сливен. Предприетите превантивни ограничения във връзка с зимното поддържане бяха разисквани на районна среща за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа на областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .

В срещата участваха зам.-кметът Румен Иванов, представители на АПИ-София,  ГД „ Национална полиция “ и Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и техните структури в четирите области, на новосформирания Координационен център за сигурност на придвижването по пътищата, представители на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ и  пътно-поддържащите компании, с които са подписани контракти за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Участие в съвещанието взе и шефът на Регионален център ЕЕНСП 112.

С къси отчети бяха представени  подхванатите превантивни ограничения във връзка с зимното поддържане, както и идните прегледи на броя,  състоянието и оборудването на наличната техника.

В хода на диалога беше разисквана и нуждата от положително взаимоотношение сред всички институции и пътно-поддържащите компании.

В тази връзка зам.-кметът Иванов акцентира, че Община Сливен ще продължи да оказва подпомагане при нужда по време на зимния интервал, за обезпечаването на естествени условия за живот, техника и съгласуваност. Той добави, че всяка обстановка може да бъде овладяна, когато съществува нужната предварителна организация и подготвеност.

В края на диалога участниците показаха вяра и тази зима да е по-лека,  както беше миналогодишната. Те си пожелаха добра връзка сред обособените структури в името на сигурността на популацията и положителното положение на пътната инфраструктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР