Холгер Руне продължава да показва сериозно непостоянство през последните няколко

...
Холгер Руне продължава да показва сериозно непостоянство през последните няколко
Коментари Харесай

В истински трилър: Руне бе на две точки от загубата, но сътвори обрат над световния №41 в Мадрид!

Холгер Руне продължава да демонстрира съществено своенравие през последните няколко месеца. Датчанинът стигна до четвъртфиналите в Монте Карло, печелейки сет против Яник Синер, но още в идващия шампионат (Берлин) претърпя погром от Ян Ленард Щруф. Днес той бе покрай това да понесе второ следващо проваляне против едно от откритията на сезона в лицето на Мариано Навоне, но скандинавецът сподели по-здрави нерви и по-добра тактичност и по този начин съумя да завоюва дуела с 5:7, 7:6(2), 6:4. В идващия кръг той ще срещне спечелилия от мача сред Талон Грийкспор и Таро Даниел.

Още в самото начало аржентинецът даде сериозна поръчка. Първият гейм бе същинска игра на нерви, като още от този миг някогашният номер 4 показваше недостатъци в играта си. Това разреши на южноамериканеца да пробие сервиса на любимеца. Макар и Навоне да продължаваше да поддържа високото си равнище, без особени неточности в играта, нападателната, само че и ефикасна игра на Руне оказа помощ на датчанина да отвърне на пробива. Следващите геймове минаваха експресно до 5:5, когато финалистът от Букурещ още веднъж съумя сензационно да поведе с брейк. Този път той резервира преднината си и поведе със 7:5.

Нивото на игра и на двамата тенисисти се повдигна във втория сет. И до момента в който Навоне разчиташе на изчистената си игра, то Руне атакуваше при всеки един вероятен миг. Така двамата ни предложиха равностойна борба по време на съвсем целия сет. При 5:5 обаче международният номер 41 съумя да осъществя късен пробив и по този начин още в идващия гейм да сервира за мача. Точно тогава някогашният представител на топ 10 направи всичко допустимо, с цел да остане в играта и по този начин двамата играчи стигнаха до тайбрек. В дългия гейм Руне сподели за какво е по-високо ранкираният тенисист и напълно доминираше играта. Така със 7:2 в тайбрека, той съумя да изравни резултата в сетовете.

Краят на втората част се оказа повратната точка за развиването на срещата. Скандинавецът изглеждаше очевидно обновен, за разлика от неговия конкурент, който изглеждаше все по-демотивиран, поради пропуснатата опция в предния сет. Ролите изглеждаха изцяло разменени. Така Руне съумя да поведе с 5:1, но тогава играта му претърпя сериозен спад. Навоне още веднъж изглеждаше убеден в себе си, което му оказа помощ да навакса изоставането си, а при 5:4 бе близо и до изравняването, но международният номер 12 съумя да резервира преднината си и с 6:4 да откри място в идващия кръг.

WHAT. A. MATCH.

Only two points from defeat, comes back to defeat Navone in a thriller!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР