Слепият ентусиазъм не е достатъчен и има държави, които минават

...
Слепият ентусиазъм не е достатъчен и има държави, които минават
Коментари Харесай

Румен Радев за Еврозоната: Слепият ентусиазъм не е достатъчен

Слепият възторг не е задоволителен и има страни, които минават с доста къс директен интервал в Еврозоната, има и такива, които имат обилни проблеми, сподели българският президент Румен Радев по време на визитата си в Португалия, представен от БТВ.

„ В момента е огромният спор за еврозоната в България. Ние имаме ясна стратегическа цел – пълноценна интеграция в европейските структури – това значи пълноправно участие в Шенген и Еврозоната”, акцентира държавният ни глава. Той даде образец с Португалия, която след приемането на единната валута дълго време е била в тотална застоялост.

„ Еврозоната – да, само че би трябвало да имаме доста задълбочена оценка на риска и доста ясни ограничения по какъв начин да минимизираме евентуалните опасности за българската икономика”, съобщи Радев и уточни потребността от увеличение на административния потенциал и повишение на приходите.

„ В противоположен случай знаете негативите от кого ще се изнесат – от българските граждани”, предизвести президентът.

Президентът уточни, че нашата страна би трябвало да отстоява ползите си както Португалия и означи, че в това влиза и апел за основаването на специфичен бюджет в границите на еврозоната, който да подкрепя по-изостаналите страни, с цел да не бъде толкоз мощно застрашена тяхната конкурентоспособност.

По отношение на целите на Европа през идващите години Радев съобщи, че са нужни повече средства за сигурност, защита и миграция, само че акцентира, че това не би трябвало да е за сметка на парите за кохезия и селско стопанство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР