Следвайте Гласове вРуският министър на външните работи Сергей Лавров обвини

...
Следвайте Гласове вРуският министър на външните работи Сергей Лавров обвини
Коментари Харесай

Лавров пред ООН: Русофобията на Запада е безпрецедентна, а нейният мащаб - гротесков

Следвайте " Гласове " в
Руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна през днешния ден Запада в " невиждана русофобия ", предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция. 

" Официалната русофобия на Запад е невиждана, а нейният мащаб - странен ", сподели Лавров в своята тирада на 77-ата годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Той се аргументира, че западните сили " не се двоумят да разгласят желанието си освен да нанесат военно проваляне на (Русия), само че и да (я) унищожат ". 

Лавров иронизира осъждането от Запада на създаваните в украинските области под съветски надзор така наречен референдуми за присъединение към Русия и разкритикува изключително мощно Съединените щати. 

" Като се разгласи за победител в Студената война, Вашингтон съвсем се издигна до Божи делегат на Земята, без никакви отговорности, само че със свещеното право да работи безнаказано където и когато и да било ", съобщи съветският външен министър. Той упрекна Съединени американски щати, че се пробват да трансфорат целия свят в собствен " заден двор ". 

Лавров отбрани референдумите в окупираните от Русия украински територии, като сподели, че локалните поданици си връщат " земята, в която техните предшественици са живеели в продължение на стотици години ". 

" Бъдещето на света се взема решение през днешния ден ", сподели съветският външен министър, представен от Асошиейтед прес. 

Лавров акцентира, че огромният въпрос е дали ще има " един хегемон отпред ", визирайки Съединените щати. Съединени американски щати и техните съдружници, а не Русия, както твърди Западът, подкопават нападателно интернационалната система, представлявана от Организация на обединените нации, увери той.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР