Следващия път, когато погледнете към ноктите си, може да ги

...
Следващия път, когато погледнете към ноктите си, може да ги
Коментари Харесай

Ноктите издават какво е здравето ни

Следващия път, когато погледнете към ноктите си, може да ги огледате по-добре, тъй като те дават много ясна визия за физическото положение на човек, настояват учените.

Според експертите вдлъбнатите нокти с формата на лъжица издават дефицит на желязо заради неналичието на червени кръвни кафези. В някои случаи това може да е симптом на заболяването на Рейно или хипотиреоидизъм.

Набраздените и като че ли на линии плочки на ноктите са знак за диета, бедна на цинк. Източници на жизненоважния минерал са храни като мляко, яйца, сирене, ядки, варива, миди, пълнозърнести храни и месо.

Белите петна пък нормално са гъбична зараза на ноктите или се появяват заради липса на положително кръвообръщение, при което кръвта не доближава края на върха на пръстите – събитие, известно също като " нокът на Тери ". Този признак се свързва с необятен набор от медицински положения, в това число диабет, чернодробна, бъбречна или сърдечна непълнота, чернодробна цироза, свръхактивна щитовидна жлеза, недостиг на желязо и недохранване.

Жълтите нокти могат да са породени от гъбична зараза, псориазис, туберкулоза, жълтеница, синузит или пушене. Диабетът също може да докара до пожълтяване както на кожата, по този начин и на ноктите. За благополучие, нормално оцветените нокти се появяват поради използването на тъмни тонове лакове за нокти.

Крехките и начупени нокти могат да бъдат симптом на стареене или дълготрайно излагане на вода или химикали, какъвто е лакът за нокти.

Дебели нокти също се свързват с гъбична зараза или болестта на ноктите, известно като онихогрифоза.

Специалистите припомнят, че " вътрешният тип е изписан върху външния " и можем да познаем здравословните проблеми по доста телесни признаци. Те предлагат да се уверим, че съблюдаваме както добра хигиена, по този начин и уравновесена диета, а при положение на притеснителни признаци, бързата консултация с доктор е наложителна.

Източник: ПИК
тагове нокти здраве
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР