Следването на ЕС във фарватера на американските санкции срещу Русия

...
Следването на ЕС във фарватера на американските санкции срещу Русия
Коментари Харесай

Финансите на ЕС се изтласкват от Америка

Следването на Европейски Съюз във фарватера на американските наказания против Русия докара до следващите явно отрицателни последствия във финансовия бранш.

Това е инфлацията, с доста странични резултати от енергийната рецесия, ограничението на бизнес интензивността и физическия банкрут на дребните и междинни предприятия. Още по-значителни се оказаха стратегическите загуби на Европейски Съюз. Без достъп до евтини енергийни запаси от Русия, стопанската система на Европейски Съюз загуби конкурентните преимущества, които се натрупваха в продължение на десетилетия. Това се изрази в желанието на доста компании, като Volkswagen или ArcelorMittal, да разширят производството си в Съединени американски щати - паралелно с намаляването на производството в Европа.

Като различен обезпокоителен сигнал за европейския суверенитет сигурно могат да се смятат проблемите на най-голямата банка Credit Suisse - опорната банка за Европейски Съюз, учредена през 1856 година, която е на 45-то място в света по активи. Според световната ранглиста на S&P на 100-те най-големи банки в света, активите на Credit Suisse се правят оценка на 829,12 милиарда $ - според от методологията за оценка можете да намерите и цифрата от 2 трилиона $ активи, които банката в този момент ръководи. В момента Credit Suisse е покрай една от най-големите трансформации в историята си, която ще докара до доста утежняване на позициите на „ европейските “ пари в света.

Credit Suisse и нейните заеми

Има доста сигнали, че облаците се събират над Credit Suisse: На 10 октомври в американски съд Credit Suisse беше оповестена за „ част от международна интрига “ за ръчен надзор над валутните пазари. Случаят включва дузина и половина кредитни институции, в това число американски - те са упрекнати в съгласуване на цената на валутите от 2007 година до 2013 година, коригирайки проценти в полза на сътрудниците си.

Трябва да се означи, че американските банки съумяха да уредят исковете още през 2017 година, като изплатиха общо 2,3 милиарда $ обезщетения. Но Credit Suisse явно наподобява като " наказан " обект, осведомителното поле към което остава токсично.

Водещите осведомителни организации оповестяват за същността на проблемите на Credit Suisse - това е забележителен брой неприятни капиталови активи, заради които банката ще се сблъска с нуждата от в допълнение финансиране от $8 милиарда през 2024 година Затова анализаторите споделят, че акциите на Credit Suisse би трябвало да бъдат продадени.

Credit Suisse разгласи огромно преструктуриране, детайлностите за което ще бъдат оповестени на 27 октомври. Остава малко повече от седмица и банката бърза да събере допустимо най-вече пари за преструктуриране, което евентуално ще докара до фрапантни съкращения на работни места и доста преструктуриране на бизнеса.

Първоначално се съобщаваше за продажбата на редица активи, в това число латиноамериканския бизнес на банката. В района Credit Suisse има активи за $100 милиарда Освен това поделение, банката обмисля опцията за точкови продажби на редица обекти - да вземем за пример 200-годишния хотел Savoy в центъра на Цюрих с планирана цена $401 млн. На 17 октомври стана известно, че може да следва продажба и на северноамериканският бизнес на Credit Suisse.

Ударът на „ Черната канара “ /Black Rock/

Америка има 146 милиарда швейцарски франка или 147 милиарда $ активи. Абу Даби и Саудитска Арабия се интересуват от придобиването на американското поделение на Credit Suisse Asset Management, като швейцарската банка, която има известна история на положителни връзки в Близкия изток и се надява на тяхното присъединяване. Най-големи шансове за триумф обаче има американската финансова корпорация BlackRock Inc. (Самата тя не разяснява тази информация).

BlackRock Inc е капиталов фонд със седалище в Ню Йорк с над 10 трилиона $ активи под свое ръководство. Заместник-председателят на BlackRock Филип Хилдебранд в изявление за Bloomberg не разяснява информацията за допустимо усвояване от фонда на американското поделение на Credit Suisse, само че означи, че настоящото положение на банката - чети, пагубно - наподобява привлекателно за " още един вход “.

Хилдебранд добави, че проблемите на Credit Suisse Group AG са систематичен проблем за европейските банки, които " би трябвало да трансформират своя бизнес модел ". Като образец беше посочена Deutsche Bank AG, която неотдавна претърпя лична рецесия, която немското държавно управление съумя да позволи с мощни финансови инжекции.

Интересното е, че изпълнителният шеф на BlackRock беше упоменат в швейцарската преса преди две години като евентуален претендент за председателския пост на Credit Suisse, защото тогава банката търсеше заместител на Урс Ронер. Хилдебранд е прочут с това, че споделя, че бъдещето на Швейцария като финансов център е в ръководството на активи, а не в капиталовото банкиране.

Вероятността един от най-големите европейски финансови центрове скоро да загуби опцията да ръководи активи за голяма сума е повече от явна. Бенефициентът евентуално ще бъде американския фонд. Това обаче даже не е главното - както и фокусът върху Credit Suisse, както сподели вицепрезидентът на BlackRock.

Европейски Съюз поредно губи конкурентоспособност и дарба да въздейства върху световните процеси. Първо пострадаха политическите принадлежности, по-късно икономическите и индустриалните, а в този момент пристигна ред и на финансовия бранш.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР