Следственият комитет на Руската федерация заяви, че частите от тела

...
Следственият комитет на Руската федерация заяви, че частите от тела
Коментари Харесай

Откриха лични документи и татуировки на Азов по телата на загиналите в Ил-76 украински пленници

Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че частите от тела са били събрани и извадени за генетични проби, а някои от тях са имали отличителни татуировки, сходни на тези, които са имали хванатите украинци, разпитвани от Русия.

Следователите са разкрили по телата на починалите татуировки, като тези на бойците от " Азов ", заяви пресслужбата на комитета.

" Сред материалните доказателства, които са присъединени към материалите по углавното дело, има документи на починалите в злополуката украински военни, потвърждаващи тяхната идентичност, а по този начин също и съпровождащи документи от Федерална работа за осъществяване на наказванията на РФ ", се показва в известието.

" Подобни знаци бяха закрепени по телата на доста от представителите на украинските въоръжени формирования, включително и на полка " Азов ", разпитвани преди този момент от следователи по углавни каузи ", оповестяват от Следствения комитет, представен от ТАСС.

По-рано военното разузнаване на Киев съобщи, че няма достоверни данни за хората на борда, откакто самолетът се разруши край Белгород.

Само Русия има достъп до мястото на злополуката, пък акцентира Ройтерс, като показва, че поради това не е била в положение да ревизира тази информация посредством самостоятелни източници.

Руските държавни медии към този момент оповестиха, че черните кутии от авариралия аероплан Ил-76 са били доставени в специфична лаборатория на Министерството на защитата в Москва и проверяващите към този момент работят по тях.

Украйна и Русия взаимно се упрекват за случая. Руското военно командване твърди, че украинска ракета е поразила самолета, макар че 15 минути преди полета украинските управляващи са били предизвестени. Украинският президент пък изиска интернационално следствие на авиоинцидента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР